Бањолучка електротехничка школа најбоља у области аутоматике на Иносту Младих 2021

Поводом запаженог успјеха Електротехничке школе "Никола Тесла" Бања Лука на недавно одржаној 23. међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2021", министар просвјете и културе Наталија Тривић примила је данас директора, наставника и ученике Електротехничке школе "Никола Тесла", која је добила признање за најбољу средњу школу у области аутоматике, док су ученички радови награђени златном и бронзаном плакетом.

понедељак, 6 децембра, 2021 / 12:33

                Пријем је организован за ученике трећег разреда Мирка Кечу, Никoлу Жмарића, Лaзaра Рaдoвића, Младена Микановића, Гаврила Жупљанина, Дарка Тепића и Николу Марковића, који су дошли у пратњи директора Ирине Чавић и ментора Душана Тубића.

Министар Наталија Тривић честитала је директорици, наставнику и ученицима на постигнутом успјеху на ИНОСТ-у похваливши труд и рад уложен у стварање награђених радова.

"Министарство просвјете и културе Републике Српске поносно је на сваки успјех који постигну ученици под менторством преданих наставника и то нам је подстрек да уложимо додатне напоре како бисмо у сарадњи са управама школа створили још боље услове за рад талентованих ученика", рекла је министар Наталија Тривић.

                С обзиром да је у току кампања "Читајмо заједно", министар Наталија Тривић  симболично је поклонила  директорици и наставнику "Књигу Петра Кочића" у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, док је ученицима уручила "Травничку хронику" Иве Андрића и "Сеобе" Милоша Црњанског.

                Директор Електротехничке школе "Никола Тесла" Ирина Чавић истакла је да ова школа традиционално учествује на ИНОСТ-у, те да овакав успјех ученика у најљепшем свјетлу представља рад ове школе и школу.

На 23. међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2021", ученик трећег разреда средње школе Mиркo Кeчa нaгрaђeн je Злaтнoм плaкeтoм зa рaд "Хомпрoфил ЦНЦ”, дoк су Брoнзaну плaкeту дoбили: Мирко Кеча, Лазар Радовић и Младен Микановић зa "Moдeл пaмeтнe кућe”, Гаврило Жупљанин, Дарко Тепић и Никола Марковић зa "Aрдуинo ултрaзвучни рaдaр”, тe Никoлa Жмaрић и Лaзaр Рaдoвић зa "Пoлуaутoмaтску фритeзу /мaшинa) зa пoмфрит”.