Бањалучко пиво на дресу КК Леотар и РК Херцеговац

Бањалучка пивара је компанија која је опредјељена да буде одговорна према цјелокупној локалној заједници и у склопу тога велики дио заузима подршка спорту и спортским клубовима широм Републике Српске. У склопу тога, потписала је уговор о сарадњи са херцеговачким спортским колективима КК "Леотар" и РК "Херцеговац" и пружила им пуну подршку у реализацији њихових спортских циљева, тако да ће ове клубове "красити боје" новог бренда Бањалучке пиваре "Бањалучког пива".

петак, 4 децембра, 2020 / 12:04

"Настојимо да будемо компанија која пружа подршку целокупној друштвеној заједници, широм Републике Српске, у области спорта, културе, музике и различитих врста пројеката од значаја за развој и унапређење тих области. Драго нам је што смо у могућности да пружимо подршку и спортским клубовима из Херцеговине попут КК "Леотар" и РК "Херцеговца". Надамо се да ће ови клубови, уз нашу подршку и у бојама нашег "Бањалучког пива", наставити да нижу успјехе и промовишу спорт Републике Српске и ван граница наше земље," изјавио је Илија Шетка, генерални директор Бањалучке пиваре.

КК "Леотар” је основан 1974. године и један је од најуспјешнијих спортских колектива, са запаженим спортским резултатима у свим такмичарским селекцијама. Основни циљ за текућу сезону је обезбјеђење статуса премијерлигаша, а истичу и колико им је значајна подршка коју су добили.

"Веома смо захвални компанији Бањалучкој пивари која је, у овој веома тешкој години, у којој се многи спортски клубови боре за голу егзистенцију и опстанак, препознала наш клуб као некога кога вриједи подржати у борби за наставак свог битисања и учешће у реномираном такмичењу, каква је "Премијер" лига БиХ у кошарци. Њихова подршка нам је од великог значаја и потрудићемо се да својим резултатима оправдамо њихова очекивања," изјавио је Александар Вујић, предсједник КК "Леотар" Требиње.

Рукометни клуб "Херцеговац" је од свог оснивања, 2008. године до 2019. године редовно наступао у 1.лиги Републике Српске. У овој години, РК "Херцеговац" акценат ставља на озбиљну организацију омладинског погона, а у Клубу наводе да ће им подршка, у ванредним околностима, омогућити да остваре зацртан циљ.

"Захваљујући људима из компаније, који имају слуха за младе и њихове потребе, билећки рукометаши ће у текућој сезони носити опрему са симболима "Бањалучке пиваре”. Управа и тренери клуба, веома задовољни постигнутом сарадњом, настојаће да унаприједе рад, на начин да се Општина Билећа и Бањалучка пивара на сваком мјесту представе у најбољем свјетлу. У овим условима није било лако наћи спонзора за опрему, али разумјевање и предусретљивост људи којима смо се обратили је нешто сто се не среће сваки дан и заслужује посебну пажњу. Стога смо захвални компанији "Бањалучка пивара” и запосленима, добрим људима великог срца!”, изјавио је предсједник клуба Милош Кулаш.