Бањалучанин се „исфуро” на комшије, продаје стан вехабијама

Несвакидашњи оглас за продају стана, мотивисан очито лошим комшијским односима, узнемирио је станаре у улици Бановић Страхиње у Бањалуци јер је његов власник намјерио да га прода искључиво вехабијама и сљедбеницима Исламске државе.

понедељак, септембар 11, 2017 / 13:02

„Продајем стан у насељу Обилићево, улица Бановић Страхиње, уз стадион ФК Напријед. Стан искључиво продајем радикалним исламистима, вехабијама, који на било који начин могу да потврде да су једни од њих. Могу и докази да су се борили у Сирији или Ираку на страни Исламске државе. Дискреција је са моје стране загарантована, тако да у доказе треће лице неће имати увид. Услов при куповини стана је тај да нови власник који ће да живи у стану мора да буде тамнијег тена, посједује дужу браду и кратке хлаче и редовно посјећује џамију“, стоји у огласу на порталу олx.ба.

Како пише „Глас Српске“, непознати продавац, који није оставио никакав контакт у којем је могуће упутити упит само путем платформе портала, објаснио је да га је на тај потез нагнао однос комшија према њему.

„Једина ствар коју морам напоменути је да су комшије из истог улаза г**на. Управо из тог разлога продајем стан. Највјероватније ће новог станара почети да мрзе већ од првог дана, као што су и мене иако им ништа нисам скривио јер им једноставно смета када дође неко нови. У том стану живим дужи низ година. Мисле да је читав улаз њихов, па имају намјеру да заводе неки ред. Наравно, све су то особе старије од 45 година које су са планина сишле у Бањалуку и понашају се као да су у свом селу. Ето драге вехабије, јесам православац и патриота, али њима треба увести реда. Заслужил су за све ове године малтретирања и понижавања“, објасио је продавац у подужем образложењу уз оглас о продаји стана.

Да ли је само ријеч и тренутном револту, несланој шали или озбиљној намјери, али станарима у улици у којој се налази стан јуче није било до шале. Мало који становник улице Бановић Страхија се насмијао када су упитани за оглас. Напротив, многи су прокоментарисали да је све могуће, јер у насељу има комшија разних профила.

„У овом насељу нема чега нема, због чега се ни до сада нисам осјећала претјерано безбједно. Не би ме изненадило да је већ неко од мојих комшија већ члан вехабијског покрета. Много пута сам прочитала да се баш вехабије занимају за куповину некретнина у Бањалуци и зато овај оглас не могу да схватим безазлено“, рекла је Ружица П, станар улице.

У полицији су казали да ће данас покренути провјере огласа који је узнемирио Бањалучане и на основу добијених информација предузети мјере.

(Мондо)1 КОМЕНТАР

  1. Kakva su ovo dosla vremena? Komsija moze da bude radikal sa kokardom ili u kratkim „hlacama koji redovno posjecuje djamiju““ sa neznatno kracom bradom. Kada ponekad u prolazu bacim pogled na komsiju, znam, oni bi i kinezu pirinac zgadili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *