Бањац именован за директора бање Мљечаница

Влада Републике Српске именовала је шефа Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини РС Дарка Бањца за вршиоца дужности директора Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Козарској Дубици, сазнаје портал Капитал.

уторак, 12 маја, 2020 / 11:18

Бањац ће на мјесту директора замијенити Драгана Брдара и руководити "Мљечаницом" вријеме кад се планира вишемилионска инвестиција, реконструкција постојећих објаката и изградња додатних објаката, хотела, базена, конгресне сале, тениских терена, вјештачких језера… у вриједности од 18 милиона марака.

Бањац је потврдио да га је Влада РС именовала за директора "Мљечанице", те да очекује рјешење. Што се тиче планова у "Мљечаници" Бањац каже да ће наставити оно што је већ раније планирано.

"То је реконструкција постојећег објекта и градња новог компекса. Успостављена динамика ће се пратити, вирус корона јесте утицао, поготово на здравствене установе овог типа. У марту, априлу и мају требало је да имамо по 150 пацијената, у априлу није био нико, сада радимо са 50 одсто капацитета у складу са препорукама Министарства здравља и социјалне заштите", казао је Бањац.

Додао је да је дио новца обезбијеђен за израду пројекта и грађевинских рјешења за градњу новог комплекса, а да ће остатак бити обезбијеђен када се претходна фаза заврши.

Дарко Бањац је појаснио да је раније постављен за савјетника директора, који је затим дао оставку, те га овластио да он обавља посао директора, што је, како тврди, у складу са Статутом "Мљечанице".

Портал Капитал објавио је да је доскорашњи директор "Мљечанице" Драган Брдар покренуо бизнис са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем, директором Дома здравља у тој општини Владом Карагићем и директором за економске послове у "Електрокрајини" Родољубом Топићем.

Од оштрог опозиционара до Додиковог миљеника

Дарко Бањац био је члан Главног одбора СДС-а и посланик те странке у Народној скупштини РС и један од опозиционара који је упућивао најоштрије критике на рачун владајуће коалиције у Српској предвођеном СНСД-ом.

Након избора 2014. године када почиње осипање СДС-а све су гласније биле и приче о изласку Бањца из те странке, што је он демантовао, да би половином 2015. године напустио СДС.

Приступио је ДНС-у и због тога што је уживао подршку лидера СНСД-а Милорада Додика био је близу да преузме ДНС након одласка Марка Павића. Међутим, у странци је преовладао утицај Ненада Нешића који је излобирао подршку за мјесто предсједника ДНС-а, а Бањац је завршио на мјесту генералног секретара ДНС-а.Оставите одговор