Бања Врућица: Најуспјешнија година послије рата

За Здравствено-туристички центар "Бања Вућица" ова година ће са остварених 150 000 ноћења бити најуспјешнија од завршетка рата, рекао је директор центра Драган Богданић. Богданић је навео да је пословни план овог бањског комплекса од 130 000 ноћења премашен већ у првих девет мјесеци. Он је додао да је остварење од око 150 000 ноћења […]

понедељак, 26 децембра, 2011 / 17:38

За Здравствено-туристички центар "Бања Вућица" ова година ће са остварених 150 000 ноћења бити најуспјешнија од завршетка рата, рекао је директор центра Драган Богданић.

Богданић је навео да је пословни план овог бањског комплекса од 130 000 ноћења премашен већ у првих девет мјесеци.

Он је додао да је остварење од око 150 000 ноћења знатно изнад плана и да су у колективу задовољни постигнутим резултатима, с обзиром на околности и економску кризу.

"Рекордна послијератна година по броју преноћишта остварена је захваљујући повећању, разноврсности и квалитету услуга, али и активнијем наступу на тржишту, посебно у маркетиншком дијелу", истиче Богданић.

У овом бањском комплексу највише су боравили гости из бивших југословенских република. Гости из Хрватске имали су око 20 000 ноћења, из Словеније око 7 000, а сваки пети је долазио из неке од сусједних земаља или Европе.

Када је ријеч о новим садржајима, ове године отворена је спортска дворана, а у току је обнова терапијског простора у шта ће бити утрошено око 3.000.000 КМ.

Богданић сматра да ће разноврсност и квалитет услуга знатно утицати на повећање броја гостију у ЗТЦ-у гдје сада имају услове за боравак дјеце, младих и пензионера.

"Бања Врућица" у свом комплексу има хотеле "Кардиал", "Посавину", "Србија" и "Херцеговина" са специјалном болницом. Четири хотела располажу са око 1 000 лежајева. Гостима су на располагању бројни садржаји и услуге, што Бању Врућицу позиционира као познато природно љечилиште, конференцијски, спортско-рекреативни и туристичко-манифестациони центар.