Бања Лука узвраћа Бијељини: Други кружни ток

БАЊА ЛУКА – У Бањалуци је данас у саобраћај пуштена кружна раскрсница на мјесту укрштања магистралног пута Бањалука – Клашнице и улица Ивана Горана Ковачића и Марије Димић, за чију је изградњу укупно утрошено 2,2 милиона марака. Кружну раскрсницу у саобраћај су пустили предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и директор […]

петак, 14 маја, 2010 / 17:00

БАЊА ЛУКА – У Бањалуци је данас у саобраћај пуштена кружна раскрсница на мјесту укрштања магистралног пута Бањалука – Клашнице и улица Ивана Горана Ковачића и Марије Димић, за чију је изградњу укупно утрошено 2,2 милиона марака.

Кружну раскрсницу у саобраћај су пустили предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и директор Јавног предузећа "Путеви РС" Младен Лазендић.

Премијер Додик рекао је новинарима да је изградња ове кружне раскрснице једна од компоненти из Развојног програма Владе РС, јер је досадашња раскрсница представљала велико оптерећење за улазак и излазак возила, као и за безбједност саобраћаја у граду.

"Влада РС одлучила се да подржи пројекат Градске управе Бања Лука, који је подразумијевао да се на неколико најфреквентнијих дестинација у граду направе кружне раскрснице које ће омогућити повећану безбједност саобраћаја и саму функционалност те раскрснице", истакао је Додик.

Он је рекао да ће у центру кружне раскрснице бити изграђена фонтана у наредних мјесец до два, која ће употпунити утисак приликом уласка у Бањалуку.
Додик је истакао да неки у РС говоре да се не види шта је актуелна власт у РС урадила, али овакве раскрснице и многи други пројекти као што су школе, домови здравља, разне институције, водоводи и гасоводи показују шта је све урађено.

Он је подсјетио да је тренутно у Бањoj Луци у току реализација највећег пројекта, који се односи на реконструкцију Клиничког центра, гдје фаза доградње једног дијела треба да буде окончана у августу и отпочне процедура везана за радиотерапију.

"Влада РС има намјеру да заједно са Градском управом Бања Лука рјешава црне тачке у саобраћају у Бањалуци које су проблем сваког већег и урбаног мјеста, те да се заједнички гради мост на Врбасу који иде према Кнежеву и ради на осавремењавању регионалних путева на подручју града", закључио је Додик.

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић рекао је да је изградњом ове кружне раскрснице коначно ријешен дугогодишњи проблем у функционисању саобраћаја у граду, јер ће отклонити гужве и омогућити безбједнији саобраћај.

Давидовић је навео да је Влада РС у изградњу ове кружне раскрснице уложила 1,5 милиона марака, а град Бањалука 1,8 милиона за рјешавање имовинско-правних односа и изградњу нових инсталација и цјевовода.Оставите одговор