Бања Лука: У Ферхадији клањан Бајрам-намаз

Фронтал.РС свим читаоцима муслиманске вјеросиповијести честита Рамазански бајрам. У Ферхад-пашиној џамији у Бањoj Луци, која је у изградњи, јутрос је први пут након 18 година клањан Бајрам-намаз поводом великог муслиманског празника Рамазанског бајрама. Муфтија бањолучки Едхем Чамџић, који је у присуству вјерника клањао Бајрам-намаз, рекао је да је да је јутрос овај вјерски обред обављен […]

уторак, 30 августа, 2011 / 11:43

Фронтал.РС свим читаоцима муслиманске вјеросиповијести честита Рамазански бајрам.

У Ферхад-пашиној џамији у Бањoj Луци, која је у изградњи, јутрос је први пут након 18 година клањан Бајрам-намаз поводом великог муслиманског празника Рамазанског бајрама.

Муфтија бањолучки Едхем Чамџић, који је у присуству вјерника клањао Бајрам-намаз, рекао је да је да је јутрос овај вјерски обред обављен и у другим бањолучким џамијама, уз поруку слоге, јединства, суживота и толеранције.

"Бајрам-намаз је протекао у лијепој атмосфери и великом задовољству са поруком да будемо стабилни и јединствени у вјери и да не живимо само поред других који нису муслимани, него да будемо једни с другима и једни другима помажемо", рекао је Чамџић новинарима након вјерског обреда.

Уз честитке муслиманским вјерницима за Бајрам, муфтија бањолучки позвао је власти у БиХ, али и министра иностарних послова Турске Ахмета Давутоглуа, да помогну обнову Ферхад-пашине џамије у Бањој Луци.

Он је нагласио да радови на Ферхадији иду добро. До сада је обновљена улазна капија, у џамији су постављени лукови, ради се и трећа помоћна купола и у току су припреме за прстен изнад лукова, како би се могла поставити главна купола.

Говорећи о повратку муслимана у Бању Луку, муфтија бањолучки је рекао да је безбједносна ситуација далеко боља, истичући да ове године није било напада ни на имовину исламске вјерске заједнице, ни на вјернике који одлазе у џамије.

"Имамо више повратника, иако повратак није завршен док год се људи не врате у своја мјеста, на своја радна мјеста и на своја имања, и Бошњаци и Хрвати у Бањој Луци и Срби и Хрвати у Сарајеву и Срби и Бошњаци у Мостару, Стоцу", рекао је Чемџић.0 КОМЕНТАРА