Бања Лука: Tуча доктора у Клиничком центру

Доцент доктор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Бањалука Ненад Лучић теже је повријеђен када га је физички напао љекар овог центра Александар Гњатић, на Клиници за гинекологију и акушерство. До инцидента је дошло јуче послије вербалне расправе двојице љекара, након које је дошло до туче у којој је Лучић задобио тешке тјелесне повреде због којих је […]

четвртак, 13 октобра, 2011 / 16:03

Доцент доктор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Бањалука Ненад Лучић теже је повријеђен када га је физички напао љекар овог центра Александар Гњатић, на Клиници за гинекологију и акушерство.

До инцидента је дошло јуче послије вербалне расправе двојице љекара, након које је дошло до туче у којој је Лучић задобио тешке тјелесне повреде због којих је хоспитализован на Клиници за максилофацијалну хирургију, саопштено је из УКЦ.

У саопштењу се наводи да су у УКЦ Бањалука одмах предузете одговарајуће радње на основу којих ће бити проведена прописана правна процедура и утврђена одговорност учесника у овом немилом догађају, који је нанио велику штету угледу установе и послао ружну слику у јавност.

"УКЦ Бањалука ће учинити све да се виновници овог догађаја, након прописно проведеног поступка адекватно казне у складу са законским прописима и интерним актима УКЦ-а, те да се овакви и слични догађаји више никад не догоде у нашој установи", наводи се у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

 1. ma nemojte nam reci. sad cete sprovoditi istragu kad se desilo sranje. pa sta ste cekali do sada gospodo iz UKC? Niste znali da je taj tabadzija hronicni alkoholicar, da se cijeli grad boji i pomisli da takav jpos uvijek radu na klinici, pa uz to jos i „lijeci“. puno je prljavog vesa u toj bolnici koji se krije od javnosti. zato nam zdravstvo i jeste u ovakvom stanju. sto se sad ne oglase doktori-pjesnici i ne progovore o haosu u vlastitoj kuci

 2. Меритум, прво скочи па реци хоп. Тај Лучић је лијечио свастику од овог алкохоличара и промашио је, тачније није видио огроман тумор, па га је човјек поштено напрашио, тако пише Прес, а они ове ствари не фулају, јер једино погађају жутило својим писањем, а ово је прилично жуто. Није етично, али шта да се ради, некада треба некога одаламити по носу па макар остао без посла, горе је трпјети мобинг мајсторе и квазистручњаке. Обојица су заслужили ригорозне казне, јер су промашили професију, овај разбијени као стручњак, а овај други као човјек. Лучић би требао бити мало боље праћен, јер годинама ради приватну праксу у насељу Симе Матавуља, под носом Поликлиници, Хитној помоћи, Хирургији. Пркоси законима, систему и ко зна колико је пореских пара ставио у свој џеп до сада и сви се праве луде, али одузимају за претплату РТ РС-а прасце људима. Нека РТ РС направи дежуру, једно вече и снима „тајну“ ординацију па онда и могу наплатити претплату, овако махунаB-)B-)B-)

 3. pink panter
  nisam ja svojim komentarom branio „udarenog“ i blatio „otkacenog“. Za mene su oni isti. Ja sam govorio o bolesti zdravstvenog sistema, pa ako bas hoces mogu to i reci i na drugi nacin – da li bi jedan udario drugog i slomio mu nos da je u pitanju bio bilo koji drugi pacijent a ne clan porodice jednog od njih. Ali njih ne boli kad se radi o drugima. Drugi za njih nisu pacijenti, nisu ljudi. Drugim rijecima da „postovani kolega pogrijesio prema nekome koga ne znam, ko mi nije ni rod ni pomoz’bog ne bih ti rekao ni rijec“. O tome se radi. Ovo je samo paradigma za sve ono sto se desava svakodnevno u ustanovi koja se, na zalost, zove bolnica

 4. ovaj Lučić ništa bolje nije ni zaslužio,užasno loš doktor.
  Neko je prozvao našeg doktora-pjesnika, pretpostavljam onu „srbendu“ Stevandića e tek taj što je promašaj. Primjer: za vrijeme dežurstava primio je dječaka koji je udario nos od tvrdu podlogu, stevandić ga je pregledao i rekao da nije ništa strašno da popije tabletu protiv bolova, pregled je tzrajao par minuta. Roditelji su dijete odveli na dječiju hirurgiju gdje je utvrđen lom nosa i fraktura LOBANJE, dijete je zadržano na liječenju.
  E MOJ STEVANDIĆU

 5. Šta bi sa ovim ?

  У саопштењу се наводи да су у УКЦ Бањалука одмах предузете одговарајуће радње на основу којих ће бити проведена прописана правна процедура и утврђена одговорност учесника у овом немилом догађају, који је нанио велику штету угледу установе и послао ружну слику у јавност.

  „УКЦ Бањалука ће учинити све да се виновници овог догађаја, након прописно проведеног поступка адекватно казне у складу са законским прописима и интерним актима УКЦ-а, те да се овакви и слични догађаји више никад не догоде у нашој установи“, наводи се у саопштењу.

 6. Др. Лучића знам из блиских искустава из који знам да воли увелико примати новац мимо утврђених цијена за услуге из своје „струке“, а такође знам да су се панцијентице жалиле на његово лоше и непрофесионално понашање приликом пружања услуга у његовој приватној амбуланти.
  А, чини ми се да је раније било инцидената од којих је један био и на ТВ-у у коме је Лучић због мита ушао у физички обрачун, у коме је слично прошао.
  Не знам због чега Министарство здравља по том не реагује и много раније, и по мени такви не заслужују прилику да буду то што јесу (здравствени радници).