Бања Лука: Трећина "Медицинске електронике" трећи пут на лицитацији

Трећа јавна лицитација за продају трећине имовине "Медицинске електронике" из Бањалуке у стечају биће објављена у четвртак, 18. августа, потврдио је данас Срни стечајни управник овог предузећа Лазо Томић. Томић је рекао да су услови за трећу лицитацију остали непромијењени у односу на другу на коју се нико није јавио. Он је прецизирао да услови […]

уторак, 16 августа, 2011 / 06:04

Трећа јавна лицитација за продају трећине имовине "Медицинске електронике" из Бањалуке у стечају биће објављена у четвртак, 18. августа, потврдио је данас Срни стечајни управник овог предузећа Лазо Томић.

Томић је рекао да су услови за трећу лицитацију остали непромијењени у односу на другу на коју се нико није јавио.

Он је прецизирао да услови подразумијевају продају трећине или око седам милиона марака од укупно процијењене вриједности имовине која износи 21 милион, наставак дјелатности најмање пет година, те преузимање 35 радника медицинске струке.

У "Медицинској електроници" 14. јула прошле године отворен је стечајни поступак. Један од основних разлога за покретање стечајног поступка је неликвидност фирме и блокада њених рачуна која траје дуже вријеме и због тога што ово предузеће дуго није у стању да извршава обавезе.

Томић се раније заложио за стечај кроз реорганизацију да би био сачуван перспективни дио "Медицинске електронике", који подразумијева очување Центра за медицинска истраживања и развој здравствене заштите, који је здрав дио ове фирме.