Бања Лука прави стазу за Формулу 1 и Мото ГП?

У пројекту у који је aгенција Бета имала увид, наводи се да би на сајамском простору био ауто-мотодром у складу са стандардима Међународне аутомобилске асоцијације (ФИА) за одржавање такмичења свих нивоа, укључујући и трке класе Формуле 1 и Мото ГП. Сајамски комплекс би био на локацији касарне "Крајишких бригада". Циљ пројекта изградње Сајамског комплекса су […]

понедељак, 24 октобра, 2011 / 15:15

У пројекту у који је aгенција Бета имала увид, наводи се да би на сајамском простору био ауто-мотодром у складу са стандардима Међународне аутомобилске асоцијације (ФИА) за одржавање такмичења свих нивоа, укључујући и трке класе Формуле 1 и Мото ГП.

Сајамски комплекс би био на локацији касарне "Крајишких бригада".

Циљ пројекта изградње Сајамског комплекса су јачање међународне сарадње, привлачење инвеститора и пословно унапеђење Бањалуке.

Носиоци пројекта су Град Бањалука и Градска развојна агенција, а пројекат ће потенцијалним инвеститорима бити представљен на Сајму инвестиција Инвестекспо који се на Новосадском сајму одржава од уторка до четвртка.

Поред изградње сајамских хала, уређења отвореног простора и ауто-мотодордома, планирана је и изградња површина за падобранство и терена за рекреацију.

Предвиђена је и изградњу хотела са најмање четири звјездице, паркинга, жељезничке ћелије, конгресног центра, амбуланте, ватрогасне ћелије, пресс-центра и зграде управе.

У пројекту се наводи и да је, сагледавајући карактеристике постојеће бањалучке такмичарске стазе, могућности које она пружа и стања, неопходно предвидјети реконструкцију и ревитализацију.

Додаје се да је простор неопходно допунити адекватном стазом за аутомобиле и мотоцикле јер је постојећа стаза уска и недовољно захтјевна за одређене нивое, као и стазом за картинг и обуку возача, трибинама и другим објектима.0 КОМЕНТАРА

  1. штета је не искористити овакве развојне капацитете, хоћемо да гледамо Фетела, Алонса, Хамилтона, Вебера, Батона, Кубицу,…:P
    доста нам је оних аматера што искачу са ауто пута по околним двориштима..

  2. nedavno je Indija izgradila stazu za formulu 1 koja je kostala 220 miliona dolara. I sama izgradnja staze nije garancija da ce se tu odrzavati utrke formule 1. U svijetu ima nekoliko stotina staza koje ispunjavaju uslove ali na svega desetak se i odrzavaju utrke. Sve to govori koliko je to utopisticka ideja i jos jedna dimna bomba kao sto su aerodromi u Trebinju, Sokocu i sl.

  3. ово је управо што нам треба, поред наравно, Наде и Зоре, града жена и европског Банкока. мислим да треба сви на радну акцију, јер ако ово не изградимо, остасмо без европе.

    е сад озбиљно. не постоји мјера за лудост по којој би неко изговорио да треба угрувати 220 милиона а да то није хидро/термо електрана.

    што се тиче стадиона, био сам новинар у БЛ када је пројекат представљен, разговарао са пројектантом, астрономска цифра са којом су изашли је била мања од реалне, јер је у том моменту поскупљивао грађевински материјал. Од тога благо речено нема ништа.

Оставите одговор