Бања Лука: Почиње ликовна радионица "Кораци"

Ликовна радионица "Кораци" окупиће данас у Бањој Луци 20 ученика из цијеле Републике Српске који су остварили најбоље резулате на конкурсима Министарства просвјете и културе, те излагали у Изложбеном простору "Кораци". Ликовну радионицу отвориће министар просвјете и културе Српске Антон Касиповић. Током четвородневне радионице млади ствараоци ће радити у атељеима Академије умјетности Универзитета у Бањој […]

субота, 27 августа, 2011 / 09:11

Ликовна радионица "Кораци" окупиће данас у Бањој Луци 20 ученика из цијеле Републике Српске који су остварили најбоље резулате на конкурсима Министарства просвјете и културе, те излагали у Изложбеном простору "Кораци".

Ликовну радионицу отвориће министар просвјете и културе Српске Антон Касиповић.

Током четвородневне радионице млади ствараоци ће радити у атељеима Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, а имаће прилику и да присуствују низу радионица и предавања из области ликовне умјетности, те посјете културне знаменитости Бањалуке.

Аутора најбољег рада Министарство просвјете и културе Српске наградиће са 1.000 марака.

Програмом радионице за данас је предвиђено свечано отварање, те предавање сликара Јове Лалића, а сутра посјета Дајак клубу "Врбас" и предавање вајара Зорана Црнчевића.

У понедјељак, 29. августа, предвиђене су посјете Народном позоришту Српске и Музеју савремене умјетности, док ће радионица бити завршена у уторак, 30. августа, постављањем изложбе радова у Изложбеном простору "Кораци" у Министарству просвјете и културе.

Изложбени простор "Кораци" Министарство просвјете и културе отворило је у јануару 2008. године с циљем да подржи талентоване ученике у различитим вјештинама, да им омогући простор у којем ће изложити радове.

До сада је организовано 28 изложби у простору "Кораци", те по једна изложба у Зворнику, Приједору и Требињу.

Организатор радионице је Министарство просвјете и културе Српске у сарадњи са Академијом умјетности Универзитета у Бањој Луци. Ликовну радионица "Кораци" Министарство организује трећи пут.