Бања Лука: Почео Међународни сајам грађевинарства и електро-машинске индустрије

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић отворила је у Бањалуци Међународни сајам грађевинарства „Грамес“ и Међународни сајам достигнућа у електро и машинској индустрији, на којим учествује више од 200 излагача из РС, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије, Италије, Шпаније, Њемачке и Кине . Голићева је истакла да грађевинарство у […]

среда, март 16, 2011 / 16:35

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић отворила је у Бањалуци Међународни сајам грађевинарства „Грамес“ и Међународни сајам достигнућа у електро и машинској индустрији, на којим учествује више од 200 излагача из РС, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије, Италије, Шпаније, Њемачке и Кине .

Голићева је истакла да грађевинарство у РС чини шест одсто бруто друштвеног производа, те да је у области грађевинарства запослено осам одсто укупно запослених у Српској.

 

"Министарво за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС интензивно ради на отклањању правних баријера како би се олакшале процедуре за добијање грађевинских и еколошких дозвола, као и локацијских услова", рекла је Голићева.

 

Према њеним ријечима, грађевинари су први параметар из којег је видљиво да ли су кризна времена прошла.

"Оног момента кад видимо да је почело да се гради, знајте да кризе више нема", додала је Голићева.

 

Она је изразила наду да ће на сајмовима бити склопљено много пословних уговора и да ће бити успостављена сарадња регионалних компанија како би се унаприједило грађевинарство.

 

Потпредсједник РС Емил Влајки, који је присуствовао отварању сајмова, позвао је све грађевинаре да помогну земљотресом погођеном Јапану.

 

Директор "Бањалучког велесајма" Драгољуб Бојанић рекао је да за ове сајамаске манифестације, 15. по реду, влада велико интересовање.

 

"На сајмовима ће се представити излагачи из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије, Италије, Шпаније, Њемачке и Кине", рекао је Бојанић.

 

Он је напоменуо да ће у оквиру сајамских манифестација бити уприличен и сусрет привредника из РС и Хрватске.

Сајмови трају до 21. марта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *