Бања Лука: Међународна бициклистичка трка

БАЊА ЛУКА – Поводом Дана града Бања Луке сутра у 17. 00 часова испред Трга Крајине почеће 5. Међународна бициклистичка трка Бања Лука – Београд у којој ће своје учешће узети 125 бициклиста из Србије, Аустрије, Њемачке, Хрватске, Словеније, Словачке, Чешке, Грчке, Турске, Бугарске, Румуније, Мађарске. Генерални секретар Бициклистичког савеза БиХ Тихомир Куваља истакао је […]

четвртак, 21 априла, 2011 / 13:43

БАЊА ЛУКА – Поводом Дана града Бања Луке сутра у 17. 00 часова испред Трга Крајине почеће 5. Међународна бициклистичка трка Бања Лука – Београд у којој ће своје учешће узети 125 бициклиста из Србије, Аустрије, Њемачке, Хрватске, Словеније, Словачке, Чешке, Грчке, Турске, Бугарске, Румуније, Мађарске.

Генерални секретар Бициклистичког савеза БиХ Тихомир Куваља истакао је да у трци први пут учествују и гости из Америке, Чилеа, Аргентине и Аустралије.

"Бициклистичка трка Бања Лука – Београд сврстана је у стални календар спортских манифестација Свјетске бициклистичке уније и сигурно је једна од најзначајнијих спортских манифестација која ће ове године бити одржана у БиХ", рекао je Куваља на конференцији за новинарe у Бања Луци.

Према његовим ријечима, овој трци присуствоваће и предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, амбасадор Француске у БиХ Жил Ролан који је некада био бициклиста и градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић.

Он је прецизирао да ће се бициклистичка трка кретати путевима од Бања Луке, преко Прњавора, Дервенте, Модриче, Шамца, Брчког, Бијељине, Шапца па све до Београда.

Директор трке Владимир Куваља истакао је да ће у оквиру ове трке бити организован и пригодан културно-умјетнички програм, истичући да ће ове године у склопу трке бити организован и избор за мис ЈУ спорта.

Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић истакла је да је Министарство за ову трку у самом старту издвојило 10.000 КМ.

"Ово је значајна трка коју је град Бања Лука уврстио у календар својих датума и ова трка је директно везана за специјалне везе РС и Србије" истакла је Тешановић.

Организацију ове трке обезбиједили су бициклистички клуб "БСК" Бања Лука и бициклистички клуб "Партизан" Београд.Оставите одговор