Бан Ки-мун позива на уздржаност након израелских напада

Генерални секретар УН Бан Ки-мун данас је апеловао на уздржаност након израелских ваздушних удара у Сирији како би се избjегла ескалација сукоба. „Генерални секретар је позвао све стране да покажу максимум уздржаности и смирености, као и да дјелују одговорно како би се спријечила ескалација сукоба који је већ изузетно опасан и разоран”, изјавио је Банов […]

понедељак, мај 6, 2013 / 09:19

Генерални секретар УН Бан Ки-мун данас је апеловао на уздржаност након израелских ваздушних удара у Сирији како би се избjегла ескалација сукоба.

„Генерални секретар је позвао све стране да покажу максимум уздржаности и смирености, као и да дјелују одговорно како би се спријечила ескалација сукоба који је већ изузетно опасан и разоран”, изјавио је Банов портпарол Мартин Несирки, преноси АФП.

Израел је раније данас одлучио да затвори ваздушни простор на сјеверу за цивилни ваздушни саобраћај након ваздушних удара у Сирију, два у последња три дана, који се приписују израелским ваздухопловним снагама, јављају израелски медији.

Сиријска влада саопштила је данас да израелски ваздушни напади на сиријску територију представљају „флагрантно кршење међународног права”, упозоравајући да они широм отварају врата „за све могућности”, пренијеле су западне новинске агенције.

„Влада Сиријске Арапске Републике потврђује да ова агресија отвара широм врата за све могућности”, наведено је у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *