Бан Ки Мун осудио насиље у Сирији без заузимања стране

Савјет безбједности УН врши прелиминарно испитивање ситуације у Сирији, гдје су власти силом покушале да сузбију демонстрације против режима, али још није одлучио како да реагује на ове догађаје, рекао је синоћ новинарима генерални секретар УН Бан Ки Мун. "Чланови Савјета безбједности настављају разговоре о декларацији о сиутацији у Сирији. Пажљиво пратимо развој ситуације и […]

среда, април 27, 2011 / 13:43

Савјет безбједности УН врши прелиминарно испитивање ситуације у Сирији, гдје су власти силом покушале да сузбију демонстрације против режима, али још није одлучио како да реагује на ове догађаје, рекао је синоћ новинарима генерални секретар УН Бан Ки Мун.

"Чланови Савјета безбједности настављају разговоре о декларацији о сиутацији у Сирији. Пажљиво пратимо развој ситуације и не престајемо да бринемо. Оштро осуђујем насиље које је настављено да се примјељује против демонстраната, посебно употребом тенкова и ватреног оружја које је довело до великог броја погинулих и рањених", изјавио је генерални секретар УН.

Предсједник Савјета безбједности Колумбијац Нестор Осорио саопштио је новинарима да ће се о ситуације у Сирији разговарати данас на састанку Савјета.

На југу Сирији 15. марта почеле су демонстрације против владе, а потом су се прошириле на цијелу земљу.

Сиријске снаге безбједности убиле су више од 400 цивила током гушења продемократских протеста у посљедњих мјесец дана, а стотине лица је ухапшено, наводе међународне невладине организације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *