Балансеро: Иванић о Српској као таоцу Ефбиха и балансу у спољњој политици

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је цијела БиХ талац односа у Федерацији БиХ /ФБиХ/, а тиме сигурно и Република Српска. Иванић је нагласио да је Савјет министара БиХ, што се тиче Републике Српске, могао бити формиран у децембру, а да је тај посао завршен прије мјесец дана управо због компликованих односа у […]

понедељак, 18 маја, 2015 / 09:36

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је цијела БиХ талац односа у Федерацији БиХ /ФБиХ/, а тиме сигурно и Република Српска.

Иванић је нагласио да је Савјет министара БиХ, што се тиче Републике Српске, могао бити формиран у децембру, а да је тај посао завршен прије мјесец дана управо због компликованих односа у ФБиХ.

"Никаквих подјела функција /на нивоу БиХ/ није било, а тренутно нема ни разговора о томе, опет због компликованих односа у ФБиХ", рекао је Иванић за дневни лист "Прес Република Српска".

Што се тиче БиХ и Републике Српске, Иванић сматра да мале земље треба да воде избалансирану политику јер било какве њихове одлуке неће промијенити глобалну сцену.

"Зато треба да имамо коректне односе и са ЕУ и са САД и са Русијом, а ако било ко буде тражио да се опредијелимо само за њих, онда нам није пријатељ", додао је Иванић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ne zna se koji Mladen je lošiji političar.
    Samo mjesec dana prije nego što je zarobio fotelju potpuno je drugačije pričao. Federacija je bila „IN“ Srpska je bila „OUT“. Glavni problem u Srpskoj po Mladenu je bio u nama a komplikovane procese i procedure u FBiH tj BiH je izolovao kao „njihov“ problem. Sad polako jede (ono što se ne jede) koja je napravio dok je prenosio nadležnosti u institucije u kojima upravo sad sjedi i sa kojima sad upravlja. Sad se sjetio da nam skrene pažnju i otvori oči da smo taoci FBiH-a. Baš kao da smo mi slepci a on prorok. Najlošija garnitura koja predstavlja Srpsku u zajedničkim institucijama od rata na ovamo.