Балабан у коалицији са уједињеним Ђорђићем и Митровићем

Предсједници Напредне Српске Горан Ђорђић, Српске напредне странке Хаџи Јован Митровић и Партије "Слобода” Будимир Балабан потписали су данас у Бањој Луци споразум о коалиционом дјеловању.

петак, 13 априла, 2018 / 21:48

"Ова коалиција наступиће на заједничким листама на предстојећим општим изборима у БиХ, али неће имати своје кандидате за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, већ ће подржати кандидате за те функције из Савеза за промјене Младена Иванића и Вукоту Говедарицу”, истакао је предсједник Напредне Српске Горан Ђорђић на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Он је најавио да ће ове седмице новоформирани Савез "Останак” приступити овој коалицији, а у наредној седмици још двије политичке странке, не желећи да открије о којим партијама је ријеч.

Коментаришући чињеницу да се у јавности Српске више људи истовремено представљају као предсједници Српске напредне странке, Ђорђић је рекао да не постоји документ по којем је Дарко Матијашевић пред било којом институцијом Републике Српске и БиХ уписан као предсједник Српске напредне странке.

"Онај који ми до данашњег дана донесе тај докуменат спреман сам да му уступим свој посланички мандат”, истакао је Ђорђић.

Предсједник Српске напредне странке Хаџи Јован Митровић сматра да у Републици Српској дефинитивно мора доћи до промјена, јер су, рекао је, "корупција и криминал превршили сваку мјеру”.Оставите одговор