Бакире џаба други кадар, види се неуставан симбол

Љиљан, неуставан по Уставном суду БиХ као и грб Републике Српске са двоглавим орлом и 4С се још увијек види.

среда, 24 јануара, 2018 / 14:32

Након писања Фронтал.СРБ о ћутњи међународних мешетара на појаву неуставних симбола, а који су брзи да осуде прославу 9. јануара и поред свих сервилних измена закона о празницима и игнорисања референдума као воље народа у Српској, кадар службе за штампу Бакира Изетбеговића је послао мало другачији кадар.

Али, узалуд. Суштина се не да прикрити ни данас, ни у архиви.

Будући да је и мотив љиљана, те мотив шаховнице, на грбу Федерације БиХ проглашен од стране Уставног суда БиХ као неуставан, јер не представља све конститутивне народе, питамо се који службени акт регулише употребу симбола који уз заставу и грб БиХ имају чланови предсједништва из сва три конститутивна народа?
Зашто Небојша Радмановић није задржао двоглавог орла?
Хрватски и муслимански представници користе неинституционалне, односно националне симболе. Драган Човић шаховницу Херцег-Босне, а Бакир Изетбеговић заставу Републике Босне и Херцеговине из доба рата. Да ли неки акт прописује да Младен Иванић мора користити тзв. "амблем" Републике Српске или би по логици колега требао имати двоглавог орла Немањића у свом кабинету?
Двоглави орао са четири слова С је несумљиво симбол српског народа, а не институције као "амблем", те да ли по познатим прописима у Предсједништву БиХ нешто пријечи да се исти и примјени у кабинету српског члана предсједништва, обзиром на праксу друга два представника конститутивних народа?
Питали смо ово питање надлежне и општенационално очекујемо одговор.
(Е, да. Смисао ове фотографије је да је Брус Бертон дошао на чело локалног огранка америчке организације у Европи, која се зове ОЕБС.)


1 КОМЕНТАР

  1. Нису Изетбеговић и Човић криви – ко може спречити српске политичаре (члана председништва БиХ, председника и премијера Републике Српске) да користе српске, а не наметнуте симболе? Делати самостално, без молби и тужакања Европи и свету јер смо до сада видели каква је корист од тога. Никаква.