Бакир у Хашемитској Краљевини – Иванић и Човић послали савјетнике

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић састао се са премијером Хашемитске Краљевине Јордан Омаром Разазом и министром иностраних послова Ајманом Сафадијем Саговорници су размијенили мишљења о политичкој ситуацију у БиХ и Јордану, те о односима у нашем региону, као и на Блиском Истоку.

уторак, 28 августа, 2018 / 19:03
Током разговора су наглашени пријатељски односи Босне и Херцеговине и Хашемитске Краљевине Јордан. Констатовано је да су билатерални односи добри, али и да постоји простор за значајно унапређење економских односа, нарочито у областима пољопривреде, фармацеутске индустрије и туризма.
Истакнуто је да би развијању бољих економских односа допринијело успостављање авио-линије Сарајево – Аман, у складу са раније потписаним споразумима између БиХ и Јордана о авио-саобраћају и туризму.
У делегацији Предсједништва БиХ били су Зоран Ђерић, савјетник члана Предсједништва БиХ из РС др Младена Иванића и Игор Планинић, савјетник хрватског члана Предсједништва БиХ др Драгана Човића. За сутра је планиран наставак радне посјете и сусрет са Његовим Краљевским Височанством краљем Јордана Абдулахом II.
Након радне посјете Јордану, делегација Предсједништва БиХ отпутоваће у званичну посјету Држави Палестини.


Оставите одговор