Бајатовић: Биће гаса за комшије

Генерални директор Јавног предузећа "Србијагас" Душан Бајатовић рекао је да ће током ове зиме БиХ и Републици Српској бити испоручиване довољне количине гаса. Бајатовић каже да ће количине гаса за БиХ зависити од тога каква буде зима, као и колике ће бити потребе потрошача, али оно што је најбитније, снабдијевање тим енергентом ни у једном […]

уторак, децембар 7, 2010 / 08:07

Генерални директор Јавног предузећа "Србијагас" Душан Бајатовић рекао је да ће током ове зиме БиХ и Републици Српској бити испоручиване довољне количине гаса.

Бајатовић каже да ће количине гаса за БиХ зависити од тога каква буде зима, као и колике ће бити потребе потрошача, али оно што је најбитније, снабдијевање тим енергентом ни у једном моменту неће доћи у питање.

"Цена гаса за БиХ биће око 377 долара за хиљаду метара кубних и релативно је стабилна, због стабилног курса конвертибилне марке", изјавио је Бајатовић Срни у Новом Саду.

Он је додао да би наредне године према Републици Српској требало да крене градња потпуно нове трасе гасовода и то од Батајнице до Бање Луке.

"Реч је о потпуно новом правцу гасовода, који ће ићи из Батајнице до Бање Луке. У току су разговори Министарства енергетике с Владом РС, као и разговори између `Србијагаса` и тамошњих потрошача о комерцијалним ефектима тог гасног крака. Ако договор буде постигнут, план је да `Србијагас` уђе на тржиште РС и као транспортер и као трговац, односно продавац гаса", навео је Бајатовић.Оставите одговор