Бачена бомба у двориште Пиксијеве куће у Нишу

Прексиноћ, око 19.45 часова, на породичну кућу Драгана Стојковића Пиксија, бившег фудбалера Радничког из Ниша, Црвене звезде, италијанске Вероне, Олимпика из Марсеља и Нагоје из Токија, и бившег капитена репрезентације Југославије, у нишком приградском насељу Паси Пољана, на само четири километра од градског центра, бачена је бомба. Према сазнањима, a инцидент нам је потврђен и […]

недеља, 26 фебруара, 2012 / 06:08

Прексиноћ, око 19.45 часова, на породичну кућу Драгана Стојковића Пиксија, бившег фудбалера Радничког из Ниша, Црвене звезде, италијанске Вероне, Олимпика из Марсеља и Нагоје из Токија, и бившег капитена репрезентације Југославије, у нишком приградском насељу Паси Пољана, на само четири километра од градског центра, бачена је бомба.

Према сазнањима, a инцидент нам је потврђен и у Полицијској управи у Нишу, непознати нападач је под окриљем мрака и, како су испричали сусjеди породице Стојковић с каупљачом од јакне преко главе, пришао огради и бацио бомбу у двориште. Експлозивна направа пала је близу главног улаза у породичну кућу и експлодирала је. Причињена је знатна материјална штета, а повријеђених у овом бомбашком нападу није било.

У вријеме када је бомба бачена на кућу унутра је била само мајка Драгана Стојковића Пиксија, Десанка.

Руководилац у Полицијској управи Ниш Љубиша Миленковић рекао је за „Политику“ да се испитују сви детаљи, али и мотиви овог бомбашког напада.