Бабић: Право је да фотеља ХЕ Дабар буде у Билећи

Начелник општине Билећа Драган Бабић најавио је да ће ова источнохерцеговачка општина тражити да сједиште новооснованог предузећа "Хидроелектране Дабар" буде у том граду. Он је додао да би то било и логично, јер око 80 одсто територије на којој ће бити систем "ХЕ Дабар" припада овој општини, подсјетивши да су се са тим сложили и […]

недеља, 10 априла, 2011 / 13:00

Начелник општине Билећа Драган Бабић најавио је да ће ова источнохерцеговачка општина тражити да сједиште новооснованог предузећа "Хидроелектране Дабар" буде у том граду.

Он је додао да би то било и логично, јер око 80 одсто територије на којој ће бити систем "ХЕ Дабар" припада овој општини, подсјетивши да су се са тим сложили и одборници општинског парламента на сједници одржаној крајем марта ове године.

Предузеће "ХЕ Дабар" за производњу и продају електричне енергије, основано је прије неколико дана, а задатак му је да са ХЕТ-ом и Електропривредом РС води даље активности на изградњи Хидроелектране Дабар.

Директор ХЕТ-а Марко Митровић изјавио је тада Срни да ће вршилац дужности директора новооснованог предузећа бити Радивоје Братић, доскорашњи министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Он је додао да је оснивачки капитал предузећа милион марака, од чега ће 70 одсто средстава уложити ХЕТ, а 30 одсто ЕРС.

Према најавама из ЕРС-а, почетак припремних радова за изградњу "ХЕ Дабар", првог новог постројења у великом херцеговачком хидроенергетском систему Горњи Хоризонти, очекује се у другој половини ове године.Оставите одговор