Бабаљ тврди: Од 640 пребројаних бирачких мјеста, нерегуларности утврђене на 560

Након поновно бројања на 640 бирачких мјеста на 560 су утврђене нерегуларности, казао је данас Дарко Бабаљ, предсједник Градског одбора СДС Источно Сарајево, након ажурирања резултата из градова Бијелине, Бањалуке, Добоја и Зворника.

уторак, 18 октобра, 2022 / 15:44

Он је рекао да СДС сматра да је дошло до бруталне крађе на изборима  и поручио да ће СДС то потврдити доказима.

Наводи да је након новог ажурирања података из Добоја од синоћ од 105 бирачких мјеста нерегуларности било у 80, а да је у Зворнику од 81 бирачког мјеста, на 67 било нерегуларности.

"Тако је бирачком мјесту 019 према подацима обављеним на страници ЦИК-а непосредно након избора Јелена Тривић имала 89 гласова, а Милорад Додик 244 гласа, а након поновљеног бројања Тривићева има 131, а Додик 194. На бирачком мјесту 028 Трвићева је раније имала 123, а Додик 516, а након поновног бројања Тривићева има 143, а Додик 489. На бирачком мјесту 061 по старом бројању према ЦИК-у било је неважећих 0 гласова, а по новом 66", казао је Бабаљ и нагласио да су ово само нека од бројних бирачких мјеста на којима су уочене неправилности.

Додаје да су само у Добоју и Зворнику уочене неправилности због којих је Јелена Тривић оштећена за двије хиљаде гласова.

"Гласови су увећани Додику, а смањени Тривићевој. То су гласови који се виде голим оком само на неком пребројавању. Није се ушло у структуру нерегуларности и ми још нисмо дошли до графолога до потписа, до случајева гдје су гласали мртви", напомиње Бабаљ и истиче да ови подаци показују катастрофално стање друштва у којем ми живимо.

Он каже да је поражавајуће то што из СНСД покушавају минимизирати изборну крађу тврдњама да је одступање један одсто.

"Они су јуче признали да је шест хиљада гласова спорно. Ми мислимо да је и то брутална крађа, а доказаћемо да је тога било више", поручио је Бабаљ и додао:

"Позивам све који мисле да СДС и ја нисам у праву да нас демантују чињеницама, а не да јавност бомбардују непотребним стварима, да подгријавају ватру и причају о некаквим издајама. Чињенице нису и не могу бити издаја, ако сматрају да је нешто није тачно нека демантују".