Бабаљ: Аутопут СА-БГ мора преко Источног Сарајева

Предсједништво Градског одбора Српске Демократске Странке Источно Сарајево изичито је при ставу да нова траса пута Сарајево- Београд иде преко Источног Сарајева.

субота, новембар 4, 2017 / 22:32

Источно Сарајево је мјесто и симбол стварања Републике Српске. Зато је и поразна чињеница да је источни дио РС потпуно запостављен када је ријеч о развоју, укључујући и путну инфраструктуру. Узимајући у обзир да је развој једне регије немогућ без одговарајуће путне инфраструктуре, инсистираћемо да траса брзе цесте Београд-Сарајево мора да води преко Источног Сарајева, јер је то наша једина шанса за привредни и економски развој нашег Града.

Влада Републике Српске протеклих година није радила ништа на побољшању инфраструктуре и путева у нашој регији како би грађане источног дијела Републике Српске повезала са матицом Србијом. Приоритет је била изграња ауто-пута који повезује западни дио РС са Хрватском. Не смију се занемарити интереси и ставови грађана Источног Сарајева, најзаслужнијих за стварање РС. Њихов, као и став Предсједништва Градског одбора СДС Источно Сарајево је јасан и недвосмислен: Траса пута Сарајево-Београд преко Источног Сарајева!

Тако би Источно Сарајево било у прилици да развија и туризам као једнину развојну шансу,с обзиром да је Влада РС угушила све велике привредне субјекте у нашој регији.1 КОМЕНТАР

 1. Просто невјероватно.

  Имам коментар за сву причу везану око лажног аутопута Београд-Сарајево, али да се задржим само на овом невјероватном спину, изградњи аутопута од Вардишта до Српског Сарајева.

  То је просто немогуће, ради се о 100 км пута који би по процјени стручњака коштао преко милијарду евра.

  Ко ће то платити?

  Ево 100% тачних података, Република Српска једва да би могла добити десетину тог новца на кредит, Федерацији не пада на памет да прави Републици Српској 100 км аутопута, Србија би дигла кредите да дође до границе, а Турска би дала неке кредите, али под условом да се гарантовано могу враћати и да њихове фирме изводе радове, као што су то радили са задњим дионицама аутопута у Федерацији.

  Зашто онда ово срање од представника власти и опозиције са истока и запада?
  Због избора.
  Чињеница је да источни дио Српске мора убрзати магистралне путеве на превојима, значи изградити трећу траку од Власенице према Пијеску,изградити трећу траку преко Романије, преко Рогоја, од Рогатице до Стјеница према Сокоцу, те завршити пут до Шћепан Поља, са изградњом моста преко Дрине на ушћу Сутјеске и повезати долиномСутјеске (пар километара) магистрални пут до Тјентишта.
  Ту је још пар мањих дионица за трећу траку и трећа трака око ОСМИЦА на улазу на Јахорину, због уских грла и застоја.

  То је рјешење и то је што је најважније, једино изводљиво рјешење, то мора да влада узме за приоритет.

  Све то заједно кошта око 100 милиона евра,(пола пара дионице аутопута Бања Лука-Прњавор) све је то неопходно за нормалан проток роба и људи на истоку и све се то може и мора изградити за двије године, најдаље за три, односно до локалних избора 2020 године.

  Овим се потезом повезује источни дио Српске и Хецеговина са Србијом преко Вишеграда и Зворника, то је реално и то је неопходно.

  Да сам на Трнинићевом и Нешићевом мјесту, знао бих шта ми је радити, са истока су, питају се око путева, а иду избори, зар не?

  Ако се тај, за нас на истоку МЕГА ПРОЈЕКАТ покрене са прољећа, зелени ће то снажно подржати, јер би и ова ситница за владу, до сада била највећа и најпотребнија инвестиција на истоку Српске.

  Замислите, нисмо за 22 године од како је рат завршен могли уложити 200 милиона км за путеве и тиме ријешити уска грла на истоку, халооооооооооооо!

  Још нешто.

  Чуј СДС приче о туризму?
  Ето, што бар нисте кад причате о туризму очистили територију и изградили трећу траку на улазу на Јахорину, да нам сваке године не буду страховити застоји?

  Сунце ти јебем, СДС је у Српском Сарајеву 27 година на власти,(од 1990 године),нема ко није био посланик, директор, чак и министар, за то вријеме су овамо уништени сви хотели, Јахорина унакажена, привреда 100% угашена, шума посјечена и покрадена, извори питке воде изгубљени, ријеке пуне отпада, депоније на све стране, ниједан посао на еколошкој инфраструктури није поштено ни започет, а камоли да је бар на половини…………………………..

  Опростите пријатељи из СДС и других партија, знају они на које се ово односи, ништа лично, зелени иду у борбу за улазак у НСРС.

  Како ћемо ми као једина авангардна и неукаљана прича на истоку добити посланика, уколико не докажемо народу зашто је овако имбецилно стање на истоку, све то документујући 100% истинитим чињеницама, наравно, успут нудећи изводљива рјешења.

  Нема код нас популизма, ми се држимо оне чувене од Волта Дизнија, она гласи: „Ко зна да нешто осмисли, он то зна и остварити“

  Питам се зашто народ никад није чуо ни од једног посланика са истока о овом рјешењу убрзања магистралних путева код нас,зашто опет нешто нормално мора да предлаже Лазаревић?

  Лако је читати и слушати Лазаревића, па онда после одређеног времена причати о неким сегментима мог програма.
  Ваља то господо разумити, то је све увезано, немојте се пецати, па да вас морам у кампањи понижавати?

  Сад би многи посланици са истока,разни плагијатори, муљатори, често лопови и даље срали народу,што ће и радити, све да себе утрпају у нови воз.

  Ко јебе оне који знају знање и могу поред памети, одговорности, образа и доброг смисла за организацију, за неке области донијети много новца на исток, као што то може Лазаревић и зелени,ми треба да ћутимо и да поново пушимо ћуну, посланицима политантима са истока.

  НЕЋЕ ДА МОЖЕ, што рекао Шојић.

  Поздрав и нека ме опросте сви који су се оправдано нашли прозваним.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *