Б. Тадић: Ваљда то Церић није рекао

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је у Новом Саду да се искрено нада да поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић није затражио да предсједник Републике Српске Милорад Додик буде проглашен персоном нон грата у исламским земљама, оцијенивши да су такве изјаве стравичне и апсолутно неприхватљиве. "Нисам прочитао писмо Церића, али се искрено надам да тако […]

уторак, 20 децембра, 2011 / 23:07

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је у Новом Саду да се искрено нада да поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић није затражио да предсједник Републике Српске Милорад Додик буде проглашен персоном нон грата у исламским земљама, оцијенивши да су такве изјаве стравичне и апсолутно неприхватљиве.

"Нисам прочитао писмо Церића, али се искрено надам да тако нешто Церић није рекао, нити написао. Али могу рећи да свако ко на такав начин прети у данашања времена, онда је једноставно погрешио простор на ком постоји и живи. Нешто тако стравично, апсолутно је неприхватљиво и, понављам, надам се да то Церић није изрекао", рекао је Тадић.

Поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић позвао је исламске земље да предсједника Додика прогласе за персону нон грата "због ширења исламофобије, нетолеранције и мржње према муслиманима и вриједностима ислама".