Б. Тадић: Немам намјеру да напустим ДС

Почасни предсjедник Демократске странке Борис Тадић, послије жестоке сједнице Главног одбора странке на којој је остао у мањини, каже да нема намјеру да напушта ДС и препусти да о њеној будућности одлучује "група појединаца" којима, како сматра, није битно да странка буде јака и да спроводи своју мисију. "Остајем у борби за мисију ДС док […]

уторак, 21 јануара, 2014 / 14:07

Почасни предсjедник Демократске странке Борис Тадић, послије жестоке сједнице Главног одбора странке на којој је остао у мањини, каже да нема намјеру да напушта ДС и препусти да о њеној будућности одлучује "група појединаца" којима, како сматра, није битно да странка буде јака и да спроводи своју мисију.

"Остајем у борби за мисију ДС док год могу на било који начин да допринесем њеном остварењу. Моје ангажовање у политици је од почетка везано за ДС и у странци сам од њеног оснивања", рекао је Тадић у интервјуу за Вечерње новости.

Одбацујући тврдње да је изабрао лош тренутак да тражи оставку лидера ДС Драгана Ђиласа, почасни предсједник ДС каже да је тај тренутак изабран да би се спријечио још један изборни пораз.

"Локални избори су показали у ком правцу се креће рејтинг странке и било је неопходно зауставити тај негативни тренд управо пре избора", објаснио је Тадић.

На питање како ту "групу појединаца" планира да спријечи да и даље воде ДС, одговара да то може бити спријечено једино тако ште ће им се начином гласања онемогућити да лобирањем омогућују вјештачку подршку за своје одлуке.

Тадић негира да је до подјеле у странци дошло око дилеме да ли се наметнути као будући савезник СНС.

"Приписивање мени изјаве да сам за коалицију са СНС је бесмислица и представља намеру мојих страначких опонената да ми се припишу нетачни ставови како би себи олакшали борбу на Главном одбору", наводи почасни предсједник ДС.

Упитан очекује ли промјене на врху ДС послије мартовских избора, он каже да ако Ђилас оствари задато, до промјена неће доћи, а да у супротном, оне зависе од тога да ли ће гласање на скупштини бити директно или делегатско.