Азбукоубиство се наставља: Невен Станић пише латиницом

Још једна пријава за локалне изборе 2020. године, открила нам је азбукоубиствену политику начелника Одјељења за културу, туризам и социјалну политику највећег града Српске.

понедељак, 6 јула, 2020 / 09:20

Након предсједника Скупштине Града Бања Лука, Зорана Талића, односно латиничног потписа на његовог Велише Малобабића на ћириличном формулару у ЦИК, најновији примјер азбукоубиства долази и од Невена Станића из Уједињене Српске.

Он је међу посљедњим људима који би себи могао да допусти, макар са естрадне тачке гледишта, такву глупост. Односно, уврстио се међу оне склоне самопровођењу културног геноцида над српским народом.

Уједињена Српска се оснажила и постала озбиљна партија, управо јер одвукла традиционалне гласаче СДС, којима се није допадао стерилан и анационалан приступ партије са српским именитељем. Не само у Бањој Луци, већ свугдје у Српској. Наглашавање веза са Русијом и противљење учлањењу у НАТО је један, од такође прокламованих циљева.

СДС увелико сарађује са страним фондацијама и на посљедњим изборима њеној омладини су предавања држали овдашњи угледни србомрсци и антишовинисти.

О катастрофи везано за парарелигиозни покрет направљен из Сарајева и новцем земаља НАТО (Правда за Давида), што и данашњи Градски одбора СДС гура у јавност, већ смо писали.

Лични примјер одговорног за културу у Бањој Луци

Но, уколико градски "министар за културу" у Бањој Луци, као лични избор свог писма има латиницу, што се види из његовог потписа, не само да је погрешна особа за ту позицију, већ Уједињена Српска изневјерује своје бираче и показује да суштински није боља од СДС. По овом питању, сигурно.

Азбукоубиство је процес који не само да се не труде спријечити, већ га тренутно подржавају људи на најодговорнијим функцијама у Републици Српској. Већина га, на првом мјесту, уопште не доживљава као проблем.

До те мјере, да је Невен Станић, као и Зоран Талић, сам објавио на свом ФБ профилу фотографију у којој је он за латиницу, чак и кад му наметнуте институције на нивоу конедералне заједнице у Сарајеву, дају могућност да користи српско писмо.

Но, поред свакодневног и личног кориштења писма наметнутког као једино законом Анте Павелића из 1941. године, без грешке штампају плакате на српској азбуци и турбосрбују се међусобно се пљујући ко је већи Србин.

Невен Станић не би смио више никад да прича било какву националну причу пред изборе, а поготово да се било коме другом замјера мањак патриотизма.

Са мјеста на којем се он налази, кориштење латинице на формулару који је азбучни, у СФРЈ се сматрало некултурним, док се у Српској данас може комотно сматрати издајом националних интереса у култури.

У противном, нека неко изађе и отворено напише у програму своје странке да се она залаже за истребљење аутохтоног српског писма и да намјерава користити латиницу, па са таквим премисама изађе на изборе.

Овако се само мучимо у духовном и културном труљењу.1 КОМЕНТАР