Авганистан: Жртве у нападу на италијанску базу

У два самоубилачка напада у Херату, од којих је један изведен пред сједиштем италијанске војне базе у том граду на југу Авганистана, најмање двије особе су погинуле, а 26 их је рањено, навели су званичници. Из комплекса те цивилно-војне базе и даље одјекују пуцњи, али за сада нису познати детаљи напада. Друга експлозија догодила се […]

понедељак, 30 маја, 2011 / 14:51

У два самоубилачка напада у Херату, од којих је један изведен пред сједиштем италијанске војне базе у том граду на југу Авганистана, најмање двије особе су погинуле, а 26 их је рањено, навели су званичници.

Из комплекса те цивилно-војне базе и даље одјекују пуцњи, али за сада нису познати детаљи напада. Друга експлозија догодила се на око два километра од базе.

Портпарол НАТО-а потврдио је да је напад изведен у близини италијанске војне базе у Херату, у којој су поред војника смјештени и цивилни службеници који учествују у пројектима помоћи локалним властима и у изградњи инфраструктуре.

Локалне авганистанске власти нису могле да потврде да ли су жртве цивили или војници, нити да ли се ради о авганистанским или страним држављанима.Оставите одговор