Aутопревозници и таксисти сутра заобилазе пумпе у Српској

Аутопревозници и таксисти у Републици Српској сутра неће сипати гориво на бензинским пумпама у РС како би упозорили на неприхватљиво високе цијене нафтних деривата Овај вид једнодневног бојкота договорили су на састанку одржаном 2. марта, огорчени због чињенице да је цијена горива прешла 2,5 мараке и рекордна је у постратном периоду. Указују на монополистичко понашање […]

недеља, март 4, 2012 / 10:52

Аутопревозници и таксисти у Републици Српској сутра неће сипати гориво на бензинским пумпама у РС како би упозорили на неприхватљиво високе цијене нафтних деривата

Овај вид једнодневног бојкота договорили су на састанку одржаном 2. марта, огорчени због чињенице да је цијена горива прешла 2,5 мараке и рекордна је у постратном периоду.

Указују на монополистичко понашање нафташа и потпуну нерентабилност превозничке дјелатности.

Предсједник Удружења превозника у РС за унутрашњи и међународни транспорт Никола Грбић тврди да им је то једино преостало, јер је око 2.100 превозника с преко 3.600 камиона, већ доведено „на руб пропасти“.

Умјесто да зараде, „превозе“ само губитке.

„Немамо никакве шансе да повећамо цијену превоза, јер нећемо имати купце. Доведени смо у ситуацију да гасимо аутопревозничку дјелатност, гасимо камионе и да не радимо. А шта онда“, пита се Грбић.

Подршку су добили и од таксиста, јер због високе цијене гориве ни они, како кажу, немају зараде.

И они су израчунали да им више од 35 посто дневног пазара одлази на куповину горива.

Предсједник Удружења бањалучких таксиста Драган Пуришић каже да се у свако возило дневно наточи око 30 марака горива. Укупно имају 265 возила, па ће тако једнодневни бојкот таксиста направити штету бензинским пумпама у износу од 8.000 марака.

„Ми цијену нашег рада стално смањујемо, а цијена горива се стално повећава. Цијелу зиму смо радили с цијеном на коју је било 30 посто попуста, а више не може издржати поскупљење горива“, категоричан је Пуришић.

Иако су били позвани састанку се 2. марта нису одазвали нафтни дистрибутери.

Превозници стога не искључују ни блокаду саобраћајница, јер нико не може потврдити да неће доћи до новог поскупљења горива у РС-у.0 КОМЕНТАРА

 1. Ево и ја ћу се придружити. Нећу сипати за личне потребе.Возићу на резерви, или нећу ни возити.

  КО ИЗДА – ПИЗДА !!!

 2. Свака част, подршка овим људима и од мене, нек се лоповска режимска власт одрекне прво оних својих загарантованих 45% од литра горива, може то много мање, а онда ће све ствари доћи на своје мјесто.

  Овако, мене су већ приморали да дизел сипам на пумпама федерације.

 3. ne zaboravite da su ovi isti ljudi da ne bi placali poreze, tj da bi dobili dozvole bez obveznog placanja poreza prosle godine blokirali prelaze..i onda kad im je sef odobrio da rade kako su do tada radili, istog su castili sa satom i zahvalnicom.

 4. Гориво јеста скупо,али је ипак за фирме јевтиније 17% због улазног ПДВ-а,а ти rammstein стварно претјерујеш. Никада гориво није било јевтиније у ФБиХ него у Републици Српској,само настави у ФБиХ сипати.

 5. Млађан Динкић, 04.03.2012. 16:44:19

  Мојне тисра, јуче сипао по 2,45 у федерацији дизел, а у РС је 2,52 на нестро пумпама? Како? Зашто?
  Зашто је дизел скупљи од безоловног супера? Да није зато што се више тражи, па бандитска држава не стоји скрштених руку!

  Ја ћу сипати гдје ја хоћу, јер и они из нафтне лоповске индустрије РС раде шта хоће!

 6. Ja fala bogu zahvaljujuci ovoj vlasti nemam ni u sta nasuti.Ali kada bi gradjani pokazali vecu soldarnost pa jos ponesto bojkotovali ovoj kriminalnoj vlasti mozda bi se nesto i mijenjalo.Danska ima 600 sluzbenih vozila a u BIH preko 2000,u Americi je gorivo 1,50 KM kod nas bice preko 3,00 KM.Gdje je standard Danske i Amerike a gdje ove trule i korumpirane BIH.Ali ovo je Meka za pojedince,mnogoim je ljepse nego u majcinom stomaku.Ali polako krenulo je i toje ono sto me raduje u ovom tamnom vilajetu.

 7. boki , 05.03.2012. 10:29:54 [33068]
  Амери сисају Ирак и читав ОПЕК, зато је гориво код њих тако јефтино. Ипак, цијена нафте је задњу годину-двије стабилна. а цијена код нас не да пада него стално расте, нема већих криминалаца и профитера од нафташа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *