Аустријанци враћају Драгичевића, медији Невладинића не питају за обећани снимак

"Трагично и жалосно је то да је и ово политичка одлука, јер је први судија која је била задужена за мој случај већ била донијела одлуку о одобравању мог азила, али је напрасно замијењена и ево сада је одлука таква да остајем без азила", казао је Давор Драгичевић који је 07.04.2019. године обећао да ће приказати снимак отмице свог страдалог сина.

уторак, 5 октобра, 2021 / 22:01

Патетика и прављење политичког ријалитија прелази у тешко лицемјерје јер преко двије и по године нико од медија који лансирају ове приче, правећи митове и легенде, неће и напросто не смије да приупита гдје је обећана слика са приказаног УСБ стика?

Чињеница је да је Драгичевићу сада крива и Република Аустрија, која је донијела "политичку одлуку" суда, односно наставља се измишљање по којем је њему "угрожен живот". Чињеница је, исто тако, да Драгичевић само говори о БиХ, те опет даје таблоидно-екслузивистичке најаве да он "има информације" о томе да ће људи из МУП РС бити ухапшени.

Наравно, он је само један пијун у причи, гдје је основна намјера била да Тужилаштво БиХ незаконито преузима случајеве од Тужилаштва РС у случајевима који никако нису предвиђени законом. И сада, када су у томе успјели, а избори давно прошло вријеме, никоме више није потребан. Враћају га назад у нову изборну годину.

Умјесто анализе свега тога, а посебно гомиле недосљедности и изречених, па поречених обећања, ови медији пласирају и једни другима преносе овакве "вијести":

Рекла једна жена, мојој бившој жени

"Мојој бившој супрузу Сузани је доскорашња главна тужитељка Тужилаштва БиХ рекла да зна да је мени живот у БиХ угрожен оног тренутка када се вратим у државу. Али не могу више, вријеме је да се ово завршава, да ли ће то бити МУП или Тужилаштво, видјећемо. Такође знам да ће ме одмах ухапсити по доласку у БиХ, и на то сам спреман. Опет остављам гроб свог сина, овај пут у другој држави, али долазим да се борим за истину и правду", наглашава Драгичевић .

На питање да ли је постојала могућност да остане у Аустрији, у смислу да се жали на одлуку суда или да добије обичну, радну дозволу, истиче да то није била опција.

"Политички азил има своју тежину и значио би овом цијелом случају убиства мог сина Давида. Ја нисам отишао у Беч да бих радио на бауштелу или уживао у неким милионима, о којима лажи шире медији блиски злочинцима, већ да бих спасио здрав разум. Али можда овако и мора бити, да се вратим доле по истину”, каже Давор Драгичевић.

Што се тиче информација у случају разрјешења Давидовог убиства, истиче да ће и ту ускоро бити промјена…

"Имам информације да ће неки високопозиционирани функционери МУП РС и актери овог злочина ускоро бити ухапшени, а потом, надам се, и процесуирани, попут Илића и Кременовића. Кострешевић има све доказе, зна све информације, али не знам зашто још ћути”, навео је Драгичевић за ГЕРИЛУ.

"Још не знам да ли ћу доћи аутомобилом, а потом вјероватно ухапшен на граници у Градишци, или ћу доћи авионом у Сарајево. Видјећемо, док завршим неку папирологију још овдје, најавићу свим медијима када будем знао тачан датум и мјесто мог повратка у БиХ”, рече Драгичевић без да га је ико питао зашто је нешто рекао на БХРТ и слагао.