Аустријанци вјероватно већ купили Телеком Србије

Након продаје "Телекома Србија" претплата за фиксне телефоне у Србији вјероватно ће да поскупи, али ће подразумијевати пакет услуга интернета, фиксне и мобилне телефоније, као и кабловске телевизије, изјавила је државни секретар за Дигиталну агенду Јасна Матић. Коментаришући незваничне тврдње да ће "Телеком Аустрија" купити 30 одсто акција домаћег оператера по цијени од 840 милиона […]

понедељак, 2 маја, 2011 / 10:56

Након продаје "Телекома Србија" претплата за фиксне телефоне у Србији вјероватно ће да поскупи, али ће подразумијевати пакет услуга интернета, фиксне и мобилне телефоније, као и кабловске телевизије, изјавила је државни секретар за Дигиталну агенду Јасна Матић.

Коментаришући незваничне тврдње да ће "Телеком Аустрија" купити 30 одсто акција домаћег оператера по цијени од 840 милиона евра, Матићева је синоћ за телевизију Б92 рекла да није обавијештена о продаји, али да јој дјелује "релативно вјероватно".

"За 51 одсто смо тражили 1,4 милијарду евра, а за 30 одсто компаније 840 милиона било би отприлике одговарајућа пропорција", рекла је Матићева, која је и бивша министарка телекомуникација Србије.

У појединим медијима се недавно спекулисало о сличном начину продаје "Телекома Србија". По том сценарију, "Телеком Аустрија" би од Владе Србије купио 31 одсто акција, док би се 20 одсто акција које су у власништву грчког ОТЕ-а размијенило.

Тако би власник Компаније ОТЕ, "Дојче телеком", те акције препустио аустријском оператеру, а у замјену би преузео ВИП мобајл.