Аустријанци имају интерес да нам унапређују средње стручне и техничке школе

У питању је саопштење владе о некој ублехашкој причи коју организују Аустријанци, али битно је за објавити јер као ријетко када у нашим медијима, службеници владе прво истичу Српску, па онда помену реда ради и државну заједницу БиХ.

петак, 27 априла, 2018 / 19:14

Mинистaр прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe др Дaнe Maлeшeвић учествује на дводневној регионалној конференцији у Београду посвећеној теми "Унапређење и осигурање квалитета у средњим стручним и техничким школама", коју организује Култур Контакт Аустрија у оквиру новог регионалног пројекта у који су, осим Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, укључене и Србија и Црна Гора.

Циљ конференције, као и самог пројекта, је наставити са раније започетим анализама како би се идентификовали основни изазови и могућности унапређења ове значајне области у одрживом систему средњег стручног образовања.

"Посебна пажња на коференцији посвећена је улози директора средњих стручних и техничких школа у контексту управљања и осигурања квалитета, те потребним корацима ка унапређењу њихове улоге и компетенција", рекао је министар Малешевић.

Он је ову тему оцијенио изузетно важном, као и питање вредновања квалитета образовно-васпитног рада школе путем самовредновања и спољашњег вредновања рада школе, што је у Републици Српској новина у односу на раније законско рјешење.

"Новим Законом о средњем образовању и васпитању Републике Српске, међу јасно дефинисаним стандардима осигурања квалитета образовно-васпитног рада, управо је управљање и руковођење установом дефинисано као први стандард за осигурање квалитета", нагласио је министар Малешевић.

Он је рекао да школа на основу резултата самовредновања, спољашњег вредновања, као и провјере постигнућа ученика, утврђује приоритете развоја и прави план унапређивања осигурања квалитета образовно-васпитног рада.Оставите одговор