Аустралијски судија: Зашто вам сметају педофилија и инцест, а гејеви не

Аустралијски судија Гери Нилсон изазвао је бијес активиста за заштиту дјеце од педофила, као и оних за права геј популације, тако што је изјавио да инцест и педофилију не треба више сматрати табу темом као што су и геј везе сада много прихватљивије 50-их и 60-их година прошлог вијека. По Нилсону, сексулани контакт између одрасле […]

субота, 12 јула, 2014 / 23:21

Аустралијски судија Гери Нилсон изазвао је бијес активиста за заштиту дјеце од педофила, као и оних за права геј популације, тако што је изјавио да инцест и педофилију не треба више сматрати табу темом као што су и геј везе сада много прихватљивије 50-их и 60-их година прошлог вијека.

По Нилсону, сексулани контакт између одрасле особе и дјетета, као између крвних сродника не треба више карактерисати као нешто "неприродно".

Према наводима аустралијских медија, судија Нилсон је изјавио да, баш као што су геј везе некада сматране друштвено неприхватљивим, "порота би могла да не нађе ништа против тога да брат ‘крене’ на сестру након што је она сексуално сазрела, имала сексуалне везе са другим мушкарцима и постала ‘доступна’ уколико је остала без сексуалног партнера".

Нилсон сматра да главни разлог злог којег се инцест и даље сматра кривичним дјелом лежи у високом ризику од генетских абнормалности код дјеце рођене из оваквих веза.

– Али чак и то се може на неки начин пренебрегнути с обзиром на лаку доступност контрацепције и могућности обављања абортуса – казао је Нилсон коменатаришући случај сада 58-годишњег мушкарца оптуженог да је силовао млађу сестру 1981. године у западном Сиднеју.

Силоватељ је признао да је сестру сексуално напаствовао када је имала 10-11 година током 1973. и 1974, али се изјаснио да није крив за силовања почињена 1981. када је сестра имала 18, а он 26 година.

Судија Нислон је такође одредио блажу казну другом 55-годишњем силоватељу због тога што није ејакулирао у своју младу нећаку "нити је био груб према њој". Жртва је имала 15 и 16 година када ју је он силовао 2007. и 2008.

– Судија је као олакшавајућу уколност у таквом кривичном дјелу видео само зато што није било ејакулације – написали су у жалби на Нилсонову пресуду Луси Мекалум, Моника Шмит и Дерек Прајс, судије Апелационог суда.

Хети Џонстон, која је је основала аустралијску фондацију "Брејвхитс" за помоћ дјеци која су сексуално злостављана, писала је Бреду Хазарду, врховном тужиоцу Новог Јужног Велса, са молбом да суспендује Нилсона.

– То је запањујућа изјава – рекла је Џонстонова.

Докторка Кети Кезелман, предсједница организације "Одрасли који су преживјели злостављање као дјеца", Нилсонове коментаре назвала је архаичним и "за не повјеровати".