Аустралијски милијардер наручио копију Титаника код Кинеза

Један од најбогатијих људи у Аустралији – Клајв Палмер намјерава да изгради нову верзију злосрећног брода „Титаник“ у Кини, а прва пловидба од Енглеске до Њујорка планирана је за 2016. годину. уПалмер, милијардер који се обогатио у рударској индустрији, рекао је да је наручио од кинеског бродоградилишта компаније "ЦСЦ Џинлинг" градњу "Титаника 2", верзију 21. […]

понедељак, април 30, 2012 / 10:58

Један од најбогатијих људи у Аустралији – Клајв Палмер намјерава да изгради нову верзију злосрећног брода „Титаник“ у Кини, а прва пловидба од Енглеске до Њујорка планирана је за 2016. годину.

уПалмер, милијардер који се обогатио у рударској индустрији, рекао је да је наручио од кинеског бродоградилишта компаније "ЦСЦ Џинлинг" градњу "Титаника 2", верзију 21. вијека, а који ће бити истих димензија као и његов претходник.

"Он ће сигурно бити једнако луксузан као и оригинални `Титаник`, али са технологијом 21. вијека – са најмодернијим системима навигације и безбједности", рекао је Палмер.

Он је додао да ће "Титаник 2" пловити у сјеверној хемисфери, а прво путовање планирано је од Енглеске до Њујорка за крај 2016.

Он је додао да позвао кинеску морнарицу да прати "Титаник 2" на путу за Њујорк.

Ова најава услиједила је само неколико недјеља након што је обиљежена 100. годишњица потонућа чувеног брода за који се говорило да је неуништив.

"Титаник" је потонуо 15. априла 1912. године након што је ударио у ледени бријег, на свом првом путовању од Саутхемптона до Њујорка.

Живот је изгубило 1.514 путника и чланова посаде.

Палмер је додао да нови брод одаје почаст духу мушкараца и жена који су радили на првом "Титанику".

"Ти људи су направили нешто чему се људи диве и данас, након више од 100 година и желимо да тај дух настави да живи и наредних 100 година", рекао је он.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Kako se toga nije sjetio naš predsjednik? Lijepo sam ljubomoran što tamo neki Australijanac ima nešto što nema naš „čuvar“
  A, zadužio nas je da mu i to kupimo.
  Čujem da su Alibaba i njegovi najveći razbojnici otišli na redizborni miting podrške francetićUUUU.Naravno , našim avionom.Bilo bi dobro kada su svi tako lijepo na okupu da iskoriste ovaj Praznik rada da avionom skoknu do Smolenjska preko Katinjske šume. ..

 2. prijedor,

  Далеко је то. Штета би било толико керозиона до тамо. Имамо ми наших баруштина, сасвим довољно.:D
  Ова ти је права!

 3. Slavija, ne bih ja od njih žalio ništa, pa taman im ja platio put do Smolenjska.. Još da se sa njima potrpa cijela vlada sa trudnicom premijerom. Doduše on čuva trudnoću pa mu je rizično penjati se uz stepenice aviona.

 4. Ееееее, стварно, па гдје је Џомба, нема га на тв-у, додуше слабо и гледам, прије, мало,мало, па се Џомба исфрљаца неким милионима, а сад……..додуше више немамо ни марке, а у милионима су нам само дугови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *