АТВ осуђује Усорчев напад на новинара

Алтернативна телевизија најоштрије је данас осудила пријетње које је Владимир Усорац, предсједник Удружење пољопривредних произвођача Републике Српске , упутио новинару те медијске куће Славиши Бајићу. "Након емитовања прилога у синоћњим Централним вијестима АТВ-а о посјети делегације Владе РС имању Владимира Усорца у Шибовској код Прњавора, он је телефоном пријетио нашем новинару користећи и вулгарне ријечи, […]

петак, 19 августа, 2011 / 18:47

Алтернативна телевизија најоштрије је данас осудила пријетње које је Владимир Усорац, предсједник Удружење пољопривредних произвођача Републике Српске , упутио новинару те медијске куће Славиши Бајићу.

"Након емитовања прилога у синоћњим Централним вијестима АТВ-а о посјети делегације Владе РС имању Владимира Усорца у Шибовској код Прњавора, он је телефоном пријетио нашем новинару користећи и вулгарне ријечи, те због тога захтијевамо реаговање надлежних органа", саопштено је из ове телевизије.

Из АТВ-а наводе да је поступак предсједника Удружења пољопривредних произвођача Српске груб атак на слободу изражавања и право новинара да прикупљају и објављују информације од интереса за јавност.

О пријетњама које је упутио Усорац, АТВ је обавијестио Полицију РС и новинарска удружења.

Усорац тврди да није пријетио Бајићу, него да је због некоректног прилога звао његове претпостављене.

"Речено ми је да су његови претпостављени на годишњем одмору. Оваквим поступцима Бајић покушава да се одбрани и да докаже да је жртва, што је нетачно", рекао је Усорац Срни.

Он је нагласио да је Бајић био изузетно некоректан и да је у прилогу изнио низ нетачних података.Оставите одговор