АТВ најавио Тадићеву странку, он још не потврђује

Према незваничној информацији коју је објавила Алтернативна Телевизија, Огњен Тадић је најавио да ће због ситуације у у Савезу за промјене и СДС, oсновати нову странку.

уторак, 24 октобра, 2017 / 18:03

Према наводима АТВ, Тадић се јуче састао са појединцима из руководства странке и саопштио им ове намјере. Уједно је затражио од лидера Савеза да се сви врате корак уназад, као и да му препусте лидерство у Савезу.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић није данас потврдио те наводе, али је рекао да је спреман да прихвати одговорност за поправљање стања у Савезу за промјене.

Тадић је рекао новинарима у Сарајеву да је тачно да је разговарао са представницима СДС на њихов захтјев, али да не може да каже о коме је ријеч, те да то није схватио као званичне разговоре. Једино што је потврдио јесте дио о жељи сређивања стања у СЗП.

АТВ је раније навео да Тадић тражи да се освјежи Савјет министара, односно да се од људи из његовог окружења именује један министар и један замјеник у Савјету министара који би преокренули ситуацију у корист Савеза за промјене.

Будући да је раније оптужио страначке колеге да му нису послале званични позив за изборну сједницу странке, те да су у јавност пустили његова интерна писма врху странке, чини се да је раскорак између Тадића и СДС причично велик, па овакви захтјеви дјелују као смишљени да буду одбијени.

Раније је бањолучки портал Српскакафе објавио да је Тадић близак Уједињеној Српској, те да је у јеку сукоба са врхом странке славио у друштву чланова станке Ненада Стевандића.