АТВ и Бореновић: Неко је викнуо СНСД !?

Извјештавање АТВ је некоректно и извучено из контекста – невјероватно је на шта су све спремни – ријечи су предсједника ПДП, Бранислава Бореновића који најављује и тужбу против ове телевизије. "Заиста некоректно извјештавање АТВ-а, извучено из контекста, невјероватно на шта су све спремни. Мислим да ћемо овај пут тужити АТВ", написао је Бореновић на Твитеру, […]

среда, 16 децембра, 2015 / 20:33

Извјештавање АТВ је некоректно и извучено из контекста – невјероватно је на шта су све спремни – ријечи су предсједника ПДП, Бранислава Бореновића који најављује и тужбу против ове телевизије.

"Заиста некоректно извјештавање АТВ-а, извучено из контекста, невјероватно на шта су све спремни. Мислим да ћемо овај пут тужити АТВ", написао је Бореновић на Твитеру, након што је, као и сви гледаоци дневника АТВ одгледао прилог у којем је наводно поручио да се ПДП неће либити да у неким општинама наступи заједно са СНСД.

Прекуцан прилог АТВ-а:

Уколико не буде договора Савеза за промјене о заједничком изборном наступу у свим локалним заједницама, ПДП се неће либити да у појединим општинама наступи заједно чак и са СНСД-ом. Препустићемо локалним одборима да играју преферанса, каже нови лидер странке Бранислав Бореновић, љут због избацивања ПДП-а из власти у Костајници. Зато је и сарадња са СНСД-ом постала реална опција.

“А шта да радимо у случају да нема договора, то је по мени нека врста става који морамо утврдити. И то је легитимно право. Након Костајнице смо ми били врло непријатно изненађени и затечени, и желимо у Савезу за промјене да видимо можемо ли постићи договор. Желимо чисте односе. Или постоји договор за све 63 општине, или га нема, што је по мени опет једна врста става који морамо јасно рећи”, нагласио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Бореновић поручује да све странке требају напустити непринципијелне коалиције којих је у Српској избројао чак 20. Једну такву по тој рачуници чини и ПДП у ДНС-овом упоришту Приједору. Потпредсједник локалне Скупштине тврди да је спреман да се повинује наредбама страначког врха.

“Уколико чланице Савеза за промјене постигну договор о јединственом наступу у свим општинама и градовима, ми ћемо испоштовати тај договор. Наравно, то ће укључивати и ситуацију да изађемо из скупштинске већине”, рекао је Далибор Грабеж, потпредсједник Скупштине града Приједора (ПДП).

А они који су већину давно напустили већ су одлучили да од јединственог наступа Савеза за промјене на локалним изборима нема ништа. Из требињског НДП-а најавили су да ће имати свог кандидата за градоначелника и да неће подржати нову кандидатуру ПДП-овог Славка Вучуревића. Драган Чавић требињском огранку странке поручује да ће разарање Савеза за промјене најоштије санционисати.

“Није се огласила странка, огласио се један човјек. Што се тиче странке, странка ће имати јасан став по том питању, а коме се то не буде свиђало моћи ће да мијења странку”, казао је Драган Чавић, предсједник НДП-а.

Док лидер НДП-а поручује да ни у једној општини неће напустити Савез за промјене, у оним општинама гдје је Савез напустио њега и даље стижу поруке да су му кадрови неприхватљиви. Иако Здравко Крсмановић важи за најозбиљнијег кандидата којег Савез може да понуди у Фочи, из тамошњег СДС-а неће ни да чују.

“Ја не бих заиста издвајала ни једно име, али сматрам да из редова СДС-а постоји довољно особа које могу бити најбољи кандидати Савеза за промјене”, истакла је Раденка Срндовић, предсједник општинског одбора СДС-а у Фочи.

Савез за промјене сличних проблема има и у Српцу, Котор Варошу, Градишци. Лидер ПДП-а признаје да га још боли пораз у Бањалуци када опозиција није успјела да дође до заједничког кандидата.

Костајничка скупштина

Прије два дана одборници Скупштине општине Костајница, предвођени Српском демократском странком, избацили су ПДП из скупштинске већине у овој општини.

Из ПДП нису крили шок:

"Партија демократског прогреса је изненађена и шокирана поступком одборника Скупштине општине Костајница, предвођених Српском демократском странком, и избацивањем ПДП-а из скупштинске већине у овој општини. Због некоректног и понижавајућег односа костајничког одбора СДС-а и начелника општине Костајница Драге Бундала подржаних по једним одборником СНСД-а и НДП-а, Партија демократског прогреса ће преиспитати даље активности унутар Савеза за промјене док се ситуација око непринципијелних коалиција на локалним нивоима не ријеши", саопштено је из ПДП у понедјељак.

ПДП је у саопштењу додала да је странка "истински опредјељена и јасна у намјери да се само заједничким и фер дјеловањем свих партија унутар Савеза за промјене, међусобним уважавањем и поштовањем, може смијенити корумпирана власт у Републици Српској и живот грађана промијенити набоље".

"У том случају ПДП ће, без било какве сумње, наставити са активностима унутар Савеза за промјене, што подразумијева заједнички рад у свим општинама у Републици Српској, укључујући и договор око координисаног дјеловања и усаглашавања приједлогa имена заједничких кандидата за начелнике и градоначелнике", каже се у саопштењу које потписује Информативна служба ПДП.0 КОМЕНТАРА

 1. Гдје је текст из кога је АТВ извукао контекст?
  Ако је то саопштење после Костајнице на дну овог поста, онда јесте извучено из контекста, ако није, онда би могло бити да је још негдје нешто говорио, док се у прекуцаном тексту АТВ спомиње СНСД и преферанс.
  Ових дана Бореновића форсирају на свим нашим и федералним телевизијама, да није тамо шта помињао?
  Ако није, онда је стварно срамота и ништа неочекивано од медија,чињеница је да ваља преживјети овај невиђени привредни препород?

 2. Ваљда Васковић и Васић, Симо?! Ја још очекујем да њих двојица саставе листу и „растуре“ све на локалним изборима. Ко чита њихове блогове, јасно му је да знају боље и од Додика и опозиције. Да сам на мјесту Додика и опозиције, дао бих им 100 дана да покажу шта знају.

 3. borenovic nije glup momak, prije svega bih pohvalio PDP na dobrom strateskom potezu odstranjivanjem ucjenjenog ivanica a kao drugo nakon vanrednih izbora u milicima i titanika opozije valjda je vidio sa koje strane duvaju vjetrovi. opozicija je definitivno markirana kao izdajnicka struktura i moja predvidanja su da ce na sledecim opstinskim izborima dozivjeti masakr epskih razmjera zato je valjda dobro promislio i zakljucio ako postigne dil sa SNSD-om sa jedne strane a sa druge razbije koaliciju za sahrane mogao dvostruko profitirati. pobjednik opstih izbora ce biti nesumnjivo SNSD ni kriv ni duzan, sve sto je trebalo je baciti mamac a o tome koliko sam u pravu brzo cemo znati. jedino sta zamjeram borenovicu je kako na brzaka ispolaga one ispite kod cace ivanica mislim nije ajnstajn.

 4. @Симо Ороз

  Друже Рајко, здраво!

  Иако коментаришеш рајкоидно, ја не вјерујем да си Васић. Имам инфо да синеко други. Али кад је Васковић написао да јеси, Васић није демантовао.

  Небитно, ја ћу те од данас ословљавати са „друже Рајко“. Ако ниси, нека те Васић пријави полицији за лажно представљање. Ако јеси, забава ће бити боља.

  Ја те готивим као блогера, поштујем и као интелигентног коментатора. Само ми се не свиђа да идеш ђоном на људе (знам да си бек у фудбалу). И овдје превише псујеш. Од тебе би ови из опозиције могли доста тога преписати. Чудно ми да те Додик онако омаловажио, иако си изгарао по терену, био идеолог, ниси крао. Можда ти је то био црвени картон. Видим да сада и др Рачића прогоне због тог недјела (није крао). И након свега, ти овдје покушаваш да браниш неодбрањиво. Штитиш оне који су допустили Дроњку да те политички сахрани. Ето, толико. Радо читам текстове на твом блогу, иако често не дијелимо мишљење. Волио бих некад с тобом попити лимунаду код бабе Руже, па да договоримо скијалиште на Пониру, између Старчевице и Дебељака. И Васковић иде превише прљаво, па нисам сигуран да бих вас подржао. Ипак мораш носити крст да си учествовао у стварању организације налик мафији и секти, да си годинама нијемо посматрао. Тек на крају, каи др Франкештајн, схватио си шта си створио, и поред најбољих намјера.

  Извини што сам на „пер ту“, јер се тако дуго обраћам твом алтер егу Сими Орозу.

  Жив био!

 5. Друже Рајко, јеси ли примјетио да имаш сателита? За разлику од Мјесеца који је око Земље врти по замишљеној елипсоидној линији, твој сателит прави „осмице“ и спотиче се. Кад алкохол циркулацијом доспије до малог мозга, онда се ремети равнотежа и координација покрета.

 6. Господин Васковић има одличну прилику да с другом Рајком и алтер егом Симом договори добитну комбинацију за 2016. годину, а коначно да и он тужбом од неког узме лову. Иако ја његове тврдње често узимам с резервом, показало се да су често тачне и утемељене на чињеницама.

  Нпр. Драгуљче ми достави податак да народни посланик из Козарске Дубице пије често кафу у том граду с Ивицом Соломоном, замјеником Полицијске управе сисачко-мославичке. Ја нисам вјеровао Васковићу, али добих потврду. Зар је могуће да хрватске службе навлаче Влади Српске већину? Да ли се то његују односи зачети током рата? Распала се служба, не и наша дружба.

 7. Друже Рајко, гдје си нестао? Прво радиш три дана у три смјене, а онда нестанеш. Надам се да нисам ја кривац и да те прави друг Рајко неће тужити, да није у питању страх од тужбе.

  Можда је прегорио?! Три дана у три смјене. Ту би и Алија Сиротановић узео боловање.

 8. Симо П. Ороз

  Друже Рајко, опрости! Ко има норму? Мали што „усташа“ пише великим словом?

  Бореновић је хтио гласати за Закон о поријеклу имовине, али га ови твој спријечили. Али имаш варијанту да поднесеш кривичну пријаву против њега. Види како је то Босић урадио кад је Додикова вила у питању!

  Нећеш вјеровати, моја ујна (од маминог рођака жена), Бореновићева комшиница, велики Додиков фан, каже ми: “ Дођи да ти нешто покажем!“. Одведе ме пред кућу, показа прстом на њу и рече „Ово ти је Бореновићева кућа.“. Додикову није видјела, јер гледа само ртрс дневник.

 9. drazen78bl
  ako mislis biti objektivan pitaj ucenike iz skole u koju ide borenovicev sin pa ces cuti intresantnu, da kad se ide na eskurziju sva djeca idu autobusom dok borenovicev mali ide tatinim autom iza autobusa i dok sva djeca spavaju zajedno u hotelu tatin sin spava u posebnom hotelu. ako je to ono sto borenovic zastupa pitaj ga jos kako polozi one silne ispite na brzaka.

 10. Наравно усликати и показати и Бореновићеву кућу-вилу.(Ја је нисам видио)
  Проџарати поријекло и његове имовине уколико вриједност прелази неке оквире пристојног и неусклађеног са државом и економијом.

  Посебно ако се хвали да му је татко био у рату, што би по логици ствари требало да значи да је из рата изашао поцијепан и подеран, он веома млад, а привреде у држави ниђе?????

  Није нико толико луд и против да министри, државници,кључни људи који воде народ, мало одскачу од осталих,али ово до сада виђено су најобичније бљувотине, гадости, дивљаштво, примитивизам…,

  Након 20г од рата, проћерданих и покрадених стотина милиона они још нису стамбено збринули породице погинулих, РВИ-да, истјерали људе на улицу, све уништили и распродали…,а размећу се и међусобно такмиче милионским вилама, скупоцјеним аутомобилима,дјеца им се сликају по скупоцјеним свјетским туристичким дестинацијама, бахате се, ругају се и подсмијавају осталима…,

  Да ми је неко причао 90-их да смо овако кварни и лицемјерни било би хватања за гушу, али изгледа?????

 11. Убједљиво највећу имовину има финасијер СДС-а Момчило Мандић, без чије дозволе није могла прећи ни кутија шибица за вријеме рата.

  Ако је Додик прошверцовао неки камион ронхила, то није могао урадити без Момине дозволе, нити да му није оставио проценат од тога.

  Не може Говедарица, којег су Мандићеве паре изабрале за посланика, тражити закон по којем се испитује имовина од 1997.године, тачно од оне године кад,а је Момчило Мандић своје послове пребацио у Србију. Па онда дигне галаму како је он борац против криминала, а други нису.

  Све потезе СДС-а са Бакиром договара финансијер СДС-а, а Босић, Мектић, Шаровић и Тадић су пуки пијунчићи.

  Што нико осим мене нећа о овоме да прича?

 12. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, одлично си ово одрадио с Васковићем. Прво он „налијепио“ Бореновића, па ти, па си му онда набацио причу о томе да ли је вриједнија Додикова или Бореновићева вила, како би он могао поентирати на три Додикове виле у Бакинцима, које је јавност заборавила. Нема шта, „разбићете“ у октобру.

  http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2014/01/habl-iznad-rs-dodikov-zimzograd.html?m=1

  Друже Рајко, зар није Додик контролисао скупштинску већину с капсцитетом да усвоје Закон о поријеклу имовине од 1941. године, па да обухвате и Мому М., да ставе Говедарицу у позицију да „ради Моми о глави“ или се сам „укопа“ не гласајући за Закон? Још су могли одузети по том закону и апотеке и станове Драгану Калинићу и упумпати десетине/стотине милиона КМ у буџет, да не зависе o ММФ као уживалац опојних дрога о дилеру. Не само то, натјерали би и Бореновића да гласа за тај закон. Он је свакако био спреман, јер је годинама имао бутик у БЛ и примао посланичку плату. Не знам да ли је кућу градио, али рецимо да се онај плац може купити за 250 хиљада КМ и са још 350 хиљада направити шта желиш. Тих 600 хиљада је опет два и по пита мање од милион и пп.

 13. Симо П. Ороз, 19.12.2015. 16:10:07
  Nemaš pojma ili se praviš lud.I u ratu je baja radio samostalno gorivo ne on nego Čičić il Baštinac za njega ne sjećam se bilo je davno ali uz veliki rizik jer se dešavalo da Radovanova ekipa uzme sve.Jednom priikom su angažovali Arkana i on im je vratio oteto i omogućio neometan šverc u narednom periodu bez plaćanja njemu i zato ga je ovaj zvao „vitez“.
  Što se imovine tiče Mandić jeste težak ali je baja jači lako je to procijeniti na osnovu para koje su isparile za njegove vlasti.
  Što se tiče Borenovićeve kuće bajina je vrijednija jer i kokošinjac na Dedinju vrijedi više od dobre kuće u BL.Što se tiče Borenovićevog poštenja kad on počne o poštenju ja se uvjek sjetim kako sam služio vojsku i stalno smo pričali o skraćenju.
  I samo jedno pitanje za Simu:nisi ti glup što pišeš ove gluposti u koje ni sam ne vjeruješ i braniš neodbranjivo?

 14. mica trofrtaljka, 21.12.2015. 16:56:56

  “Nemaš pojma ili se praviš lud.I u ratu je baja radio samostalno gorivo ne on nego Čičić il Baštinac za njega ne sjećam se bilo je davno…“

  А ти имаш појма!? И добро се сјећаш свега.

  “…ali uz veliki rizik jer se dešavalo da Radovanova ekipa uzme sve.“

  Зашто би увоз горива био велики ризик? Увоз горива је био легалан посао, као што је и данас. А да су Радованови отимали и узимали све и сам си признао.

  “Jednom priikom su angažovali Arkana i on im je vratio oteto i omogućio neometan šverc u narednom periodu bez plaćanja njemu i zato ga je ovaj zvao „vitez“.“

  Нико крупно ка’турчин не лаже…

  Само су Плавшићка и Амфилохије Аркана по једном Аркана назвали витезом, а овај патријарха врховним командантом.

  По теби ће још испасти да је Додик доводио паравојне формације у БиХ!?

  Одавно се неко није овако провалио на Фронталу као Мица.

  Прошли пут су ме бановали када сам поменуо осниваче мркољићког клана Пантелију Дамјановића и Николу Поплашена, а сад се опет надам провокацијама како би ме бановали јер помињем финансијера СДС-а Мандића.

 15. @Симо П. Ороз

  Друже Васићу, знамо да је „тата“ Додику тих година био Милошевић. Кад већ етикетираш људе за издају, сјети се да је у хотелу „Сан“ била једна од база за рушење Милошевића наранџастом револуцијом. Питај Додика ко им је обезбједио ту логистику? Суфлира ми Драгуљче и да га питаш како је за првог његовог мандата „Лигношпер“ из Новог Града реновирао стан његовог ратног саборца Борислава Микелића у Београду. Још од времена Бранка Микулића, па оснивања Реформских снага Додик има конекције с битним људима СДБ, па није чудо да су и њему омогућили да заради неку кинту на туђој муци (да не кажем крви). Отуд и Аркан као обезбјеђење. Питај Додика, ако и данас диваните, гдје је завршило оно силно уље и брашно из робне куће „Зора“ деведесетих, што их је ту ускладиштио. Окилавиле су оне жене истоварајући и утоварајући.

  Друже Васићу, имаш моју подршку да раскринкаш и Мандића и Бореновића, доведеш пред правосудним органима у питање поријекло њихове имовине. Не знам што за ових 10 година полиција није припремила кривичне пријаве против Мандића, ако већ знате да је лопов. Имали сте толику моћ 2008. године. Данас било ко може ппднијети кривичну пријаву против Додика јер није пријавио своја сазнања о убиству Риста Југовића.

  Џаба мени, друже Васићу, постављати питања кад ти заобилазиш и окрећеш тему на нешто пето. Мени је чудно да су те онако омаловажили, минимизирали твоју улогу (а знамо да си одрадио терен маестрално и давао се максимално), а ти њих и даље заступаш срчано. Чиме су те омађијали? Или је ово сад инерција? Условни рефлекс?

 16. Логично је да је Додик најкривљи од свих јер је функционисао у брлогу који је успоставио СДС.

  Осим што је крив за то, крив је и за рушење Милошевића (то немам везе са тим што се народ тада тукао за комад хлеба)…

  Крив је иза рат, уништавање озона…

  Какав лик, „зна“ све о Додику, а за хиљаде есдеесових тајкуна и кримоса га боли уво. Телелуковски.

 17. Друже Рајко, јеси ли малом сателиту објаснио да се ријеч “ усташа“ не пише великим словом? Ево, предложи му да понови ову лекцију:

  Извјесни Милашин некад написа:

  „Svi Radovanovi lopovi su sada kod Mileta. Eto šta ne valja. Šef Radovanovog kabineta Mile Dmičić je šef Kuzmanovićevog kabineta a bio je šef i kod pokojnog Jelića. Šef RTRS-a je Radovanov najpouzadaniji ministar svih vlada za najvažnije oblasti INFORMISANjE I VJERE. To su i sada kod Mileta najvažnije oblasti. Šef Radio Bijeljine i pucač granata po tuzlanskoj djeci Pero Simić je Miletov savjetnik za informisanje. Mladićev tjelohranitenj i ratni pratilac Velibor Šotra je sada Dodikov i Čubrilovićev savjetnik za bezbjednost.Gradoljub Davidović je do 97-me bio član SDS-a i nikada se nije ispisao iz stranke. U suštini svi su bili ili u SDS-u ili simpatizeri SDS-a sem Dodika i pok.Nenada Baštinca a Čađo je trčkarao za njima. Kasnije se prišlepao debeli parazit Krstan Simić pa kum Škrbić pa ostali. Glavni Dodikov finansijer na početku a bitan i sada Slavko Roguljić je na crnim listama jer je bio i Radovanom glavni finansijer. Da ne govorimo o Dodikovoj prvoj vladi koalicije SLOGA gdje su sem njega sve bili bivši SDS funkcioneri. Lista SDS-ovaca u SNSD-u i na funkcijama je predugačka. Najmanje je tih ratnopriofeterskih kadrova SDS-a sada baš u SDS-u. Oni se kreću za funkcijama i parama ko ovce s Vlašića za travom….. I da ne otvaramo ostale sličnosti… Radovan kćerki otvorio radio stanicu..Slobodan Milošević kćerki napravio radio stanicu..Milorad Dodik kćerki napravio radio stanicu.. Mali Marko Milošević sa 18 godina ušao u krupni biznis..Mali Igor Dodik sa 18 ušao u još krupniji biznis..Tu je Radovanom Saša podbacio jer je ostao samo mali lokalni preprodavac polovnih auta… Previše je sličnosti i koencidencija. Slobo završio u zatvoru (Hag)..Radovan završio u zatvoru (Hag)..Milorad još nije ništa završio…Radmilo Šipovac, član kriznog ratnog štaba Kotor Varoš i direktor radija – sada urednik FOKUS-a, Mirjana Kusmuk, šef kabineta Momčila Krajišnika sada urednik Glasa Srpske, pa jedan od omiljenih Radovanovih novinara Željko Kopanja, ratni izvještač i novinar Glasa Srpske, sada vlasnik Nezavisnih novina, pa Nikola Špirić, predsjednik izvršnog odbora Šešeljevih radikala od 93 do 96, pa onda u Demokratskoj stranci za Banjaluku i Krajinu pa u SDS-u pa kod PDP-a na listi i funkciji pa sad velika faca u SNSD-u i šef Savjeta ministara, pa Sretko Bursać, šef Špirićevog kabineta i njegov pratilac u svim tim transferima …………………………………………………….. I još stotine takvih su sada pri skutima SNSD-a a u SDS-u niko nije ostao… “

 18. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, Драгуљче нема везе с Херцеговином, као ни ти, иако си овдје некада другачије представљен.

  Али онај што је снимио и продао снимак на коме др Миле Радишић тврди да је Додикових 15 милиона у оној згради на Пасколиној циглани дјелује слично Драгуљчету, а на интернету заступа власт, тј. труди се да компромитује опозицију слично теби.