Атлетичар Самарџић стигао први до циља на уличним тркама на Цетињу

Срђан Самарџић и Тамара Милетић побједници су 14. Међународне уличне атлетске трке "Ослобођење Цетиња", која је данас, у сусрет Дану града, одржана на улицама Пријестонице. Већ традиционално, данашњи догађај, у сарадњи са Атлетским савезом Црне Горе и Атлетским клубом „Ловћен“, организовала је Пријестоница Цетиње, а и овогодишње издање трке обиљежила је масовност у свим такмичарским […]

четвртак, 13 новембра, 2014 / 22:18

Срђан Самарџић и Тамара Милетић побједници су 14. Међународне уличне атлетске трке "Ослобођење Цетиња", која је данас, у сусрет Дану града, одржана на улицама Пријестонице.

Већ традиционално, данашњи догађај, у сарадњи са Атлетским савезом Црне Горе и Атлетским клубом „Ловћен“, организовала је Пријестоница Цетиње, а и овогодишње издање трке обиљежила је масовност у свим такмичарским категоријама. У трци су учествовали атлетичари из земаља регије, међу којима и низ освајача значајних међународних одличја.

Данашња трка организована је на централним градским улицама, при чему су сениорке и сениори трчали на дионици Студентски трг – Његошева улица – Јована Томашевића – Новице Церовића – Штампара Макарија – Његошева улица – Студентски трг.

У конкуренцији сениора (4.000 м) најуспјешнији је био Срђан Самарџић (Брчко), док је друго мјесто припало Урошу Кутлешићу (Ужице). Трећи је на циљ стигао Мирко Петровић (Чајетина).

Код сениорки, златна медаља припала је Тамари Милетић (Ужице), а друго мјесто њеној суграђанки Ани Секулић. Бронзану медаљу освојила је наша атлетичарка Слађана Перуновић (Никшић).

Међу јуниорима (2.000 м), највише успјеха је имао Александар Милетић (Никшић), други је био Марко Ђуровић (Бијело Поље), а трећи Алија Имамовић (Сарајево).

Прва међу јуниоркама била је Лидија Тодоровић (Никшић), друга Милица Жунић (Ужице), док је треће мјесто припало Анастасији Магдалинић (Бијело Поље).