Асанж: Обама је вук у јагњећој кожи

Оснивач "Викиликса” Џулијан Асанж описао је америчког предсједника Барака Обаму као "вука у јагњећој кожи”, и рекао да очекује да ће његова влада наставити да напада његов вебсајт. Говорећи телефоном за АФП из амбасаде Еквадора у Лондону, гдје је потражио азил у јуну у намјери да избјегне изручење Шведској због оптужби за силовање, Асанж је […]

среда, 7 новембра, 2012 / 23:30

Оснивач "Викиликса” Џулијан Асанж описао је америчког предсједника Барака Обаму као "вука у јагњећој кожи”, и рекао да очекује да ће његова влада наставити да напада његов вебсајт.

Говорећи телефоном за АФП из амбасаде Еквадора у Лондону, гдје је потражио азил у јуну у намјери да избјегне изручење Шведској због оптужби за силовање, Асанж је рекао да побједа Обаме није разлог за славље.

„Обама изгледа као фини човек и управо то је проблем”, рекао је 41-годишњи Аустралијанац за АФП, након што је Обама побиједио републиканца Мита Ромнија у уторак увече на изборима и добио други предсједнички мандат.

„Боље је да имамо јагње у вучјој кожи, него вука у јагњећој”, рекао је Асанж и додао да су се „све активности САД против Викиликса догодиле под администрацијом Обаме”.

Асанж је позвао САД да ослободе Бредлија Менинга, војника оптуженог да је прослиједио повјерљиве војне документације „Викиликсу” и заточен у самици у америчком војном затвору више од двије године.Оставите одговор