Асадово велико помиловање, закључно са данашњим даном

Сиријски предсједник Башар ал Асад издао је декрет којим је помиловао све осуђенике који су починили злочине у Сирији до данашњег дана, јавила је државна новинска агенција САНА. „Предсједник Асад издао је декрет којим је помиловао злочине почињене до 16. априла ове године”, пренијела је агенција АФП. У оквиру декрета „смртна казна биће замијењена доживотном […]

уторак, април 16, 2013 / 13:05

Сиријски предсједник Башар ал Асад издао је декрет којим је помиловао све осуђенике који су починили злочине у Сирији до данашњег дана, јавила је државна новинска агенција САНА.

„Предсједник Асад издао је декрет којим је помиловао злочине почињене до 16. априла ове године”, пренијела је агенција АФП.

У оквиру декрета „смртна казна биће замијењена доживотном казном тешког рада”, пренијела је САНА.

Асад је издао неколико декрета о помиловању од почетка побуне против његовог режима, у марту 2011. године.

Последњи декрет неће бити примијењен на људе осуђене за кријумчарење оружја или злочине повезане са дрогом, али они који су осуђени за придруживање побуњеницима добиће лакше казне.

„Сиријци који су пришли терористичким организацијама служиће само четвртину својих казни”, наведено је у декрету.

„Одлука се не односи на оне који су избјегавали војну обавезу”, додаје се у декрету.

У грађанском рату у Сирији, који траје више од двије године, живот је изгубило преко 70.000 људи, показују подаци Уједињених нација.0 КОМЕНТАРА

  1. Ризична Асадова одлука и то у вријеме кад се злочинцима са запада јако жури да и њега и његову популацију сиријаца алевите оборе са власти и умјесто те најпрогресивније и најнапредније муслиманске заједнице, поставе своје талибане, ал каиде, муслиманску браћу, младотурке и остали послушнички олош!
    Мислим да Асад неће изгубити контролу над својом земљом, и неће запад поставити своју марионетску власт у Сирији, гдје суживот муслимана и православних хришћана није никад долазио у питање!

Оставите одговор