Асад стиснуо, Давутоглу кука (и спрема инвазију?)

Турски премијер Ахмет Давутоглу изјавио је данас да је 15.000 избјеглица из града Алепа на сјеверу Сирије стигло на турску границу. Током протекла 24 часа, сиријске владине трупе и њихови либански и ирански савезници у потпуности су окружили села сјеверно од Алепа и пресјекли главне линије снабдијевања која повезује највећи сиријски град са Турском. Командант […]

петак, 5 фебруара, 2016 / 19:17

Турски премијер Ахмет Давутоглу изјавио је данас да је 15.000 избјеглица из града Алепа на сјеверу Сирије стигло на турску границу.

Током протекла 24 часа, сиријске владине трупе и њихови либански и ирански савезници у потпуности су окружили села сјеверно од Алепа и пресјекли главне линије снабдијевања која повезује највећи сиријски град са Турском.

Командант сиријске побуњеничке групе у том подручју рекао је данас да је провинција Алепо у потпуном окружењу сиријских државних снага и да се настављају жестоки ваздушни удари руске авијације.

Овај развој стања на терену никако не одговара властима у Турској, па су руски званичници више пута упозоравали да би могло доћи до инвазије војске ове земље на територију Сирије. То би, свакако, довело до кулиминације сукоба, који је утишан након обарања руског авиона Су-24 од стране турског ваздухопловства.