Aпел из министарства: Чувајте раднике од хладноће

Учестало ниске температуре које су посљедњих дана регистроване на подручју Републике Српске утичу на здравље људи, посебно оних који су због обавеза према послу на отвореном изложени хладноћи. Министарство рада и борачко-инвалидске заштите апелује на послодавце чији радници због природе посла раде на отвореном да предузму мјере заштите здравља својих радника могућом прерасподјелом радног времена, […]

понедељак, фебруар 6, 2012 / 14:45

Учестало ниске температуре које су посљедњих дана регистроване на подручју Републике Српске утичу на здравље људи, посебно оних који су због обавеза према послу на отвореном изложени хладноћи.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите апелује на послодавце чији радници због природе посла раде на отвореном да предузму мјере заштите здравља својих радника могућом прерасподјелом радног времена, или на други начин заштите раднике од ниских температура, посебно у случајевима гдје нису осигурани адекватни услови за рад-електрична енергија и гријање.

Наиме, ниске температуре утичу на концентрацију радника, а при смањеној концентрацији за очекивати је нежељене посљедице у виду повреда на раду, што свакако треба спријечити.

Такође апелујемо на послодавце да искажу разумијевање за одсуства радника с посла условљена ванредним околностима.0 КОМЕНТАРА

  1. Ma koje radnike crni pero pinokio? Ma, gdje ti vidiš radnike, nesrećo bezobrazna?Rugaš li nam se? Radnici su u fabrikama, a gdje su naše fabrike. U mom gradu tako nešto ne postoji. A, i ono malo robova što rade za ništa , ili za mrvicu, ne liči na radnike. Kome to poslodavac kupi radnu i zaštitnu odjeću i obuću? Da budeš ti i svako tvoj veseo i zadovoljan kao radnici RS, da ste onako živi i zdravi koliko je njima dobro!

Оставите одговор