АП: ЛеБрон Џејмс амерички спортиста године

Кошаркаш Мајами Хита ЛеБрон Џејмс добио је престижну награду Асошиејтед преса (АП) за најбољег спортисту у 2013. години. Џејмс је тек трећи кошаркаш, после Мајкла Џордана и Лерија Бирда, који је добио ову награду која се додјељује од далеке 1931. године. У избору АП, МВП НБА лиге побиједио је квортербека Денвер Бронкоса Пејтона Менинга и […]

петак, 27 децембра, 2013 / 08:56

Кошаркаш Мајами Хита ЛеБрон Џејмс добио је престижну награду Асошиејтед преса (АП) за најбољег спортисту у 2013. години.

Џејмс је тек трећи кошаркаш, после Мајкла Џордана и Лерија Бирда, који је добио ову награду која се додјељује од далеке 1931. године.

У избору АП, МВП НБА лиге побиједио је квортербека Денвер Бронкоса Пејтона Менинга и НАСКАР звезду Џимија Џонсона.

Међу ранијим добитницима признања АП Спортиста године били су Џо Луис, Џеси Овенд, Мухамед Али, Карл Луис, Џо Монтана, Тајгер Вудс и Мајкл Фелпс.

"Јурим нешто што је више од мене као кошаркаша. Вјерујем да је мој позив много већи од тога да сам само кошаркаш. Могу да инспиришем људе. Млади су ми веома важни. Ако могу да постигнем да будем узор дјеци, да будем лидер, суперхерој, те ствари ми много значе. Мислим да сам створен за то. Овде сам због љубави према кошарци, али мислим да то није највећа улога којо могу да имам", рекао је ЛеБрон Џејмс за АП.

Џејмс је у протеклој години изабран за МВП-ја НБА, освојио је своју другу титулу и оженио се. Мајами Хит је у међувремену од 98 утакмица побиједио на 78.

За најбољу спортисткињу године у истом избору прије неколико дана је проглашена Серена Вилијамс.Оставите одговор