Антисрпски шовинисти неће подржати Ђукановићеву владу

Екстремно шивонистичка и антисрпска Социјалдемократска партија /СДП/ неће гласати за повјерење Влади премијера Мила Ђукановић, најавила је Драгиња Вукановић, посланик СДП – мање чланице црногорске владајуће коалиције. Она каже да је иницијава о повјерењу Влади у овом тренутку покушај рушења парламентарног дијалога, који је, уз подршку Европске комисије, покренуо и води предсједник парламента и СДП-а […]

понедељак, 11 јануара, 2016 / 13:01

Екстремно шивонистичка и антисрпска Социјалдемократска партија /СДП/ неће гласати за повјерење Влади премијера Мила Ђукановић, најавила је Драгиња Вукановић, посланик СДП – мање чланице црногорске владајуће коалиције.

Она каже да је иницијава о повјерењу Влади у овом тренутку покушај рушења парламентарног дијалога, који је, уз подршку Европске комисије, покренуо и води предсједник парламента и СДП-а Ранко Кривокапић.

Вуксановићева истиче да је овај дијалог "сидро које чува Црну Гору од још дубље политичке кризе и дестабилазације", додајући да је захтјев за гласање о повјерењу Влади покушај бјежања од договореног разговора страначких лидера о правно-политичком моделу који ће гарантовати спровођење слободних и поштених избора.

"Жели се разбити парламентарни дијалог и политичком корупцијом владати до избора. Сасвим је сигурно да би такво правно-политичко насиље у парламенту политички дестабилизовало Црну Гору и зауставило евро-атлантске интеграције. Све ово су кључни разлози зашто СДП неће гласати за повјерење Влади", поручила је Вуксановићева.

Она је подсјетила да је Ђукановић рекао да у Влади не могу бити партије које нису учествовале на изборима и да би то био "преседан не само у црногорској политичкој историји, него и у глобалној".

"Постојећа Влада са два министра из партије која није учествовала на изборима, по премијеровом исказу, не постоји нигдје у свијету. Стога је јасно да ко имало држи до политичког достојанства такве Владе, не може очекивати повјерење Влади у којој сједе украдени министри, јер би се та подршка заснивала на политичкој корупцији", рекла је Вуксановићева.