Антигенска утакмица: На дозвољених 9.300 навијача ФК Сарајево, ефбиховска влада обезбједила 1.500 бесплатних тестова

Министарство здравства Кантона Сарајево обезбиједило је 1.500 бесплатних антигенских тестова којима ће се тестирати навијачи уочи одржавања сутрашње утакмице Фудбалског клуба /ФК/ "Сарајево" са молдавским "Милсамијем" на Кошеву, рекао је кантонални министар здравства Харис Вранић.

среда, 14 јула, 2021 / 11:22

"Не треба да се тестирају они који се преболовали ковид 19 у посљедњих шест мјесеци, они који су вакцинисани првом дозом у посљедњих 14 дана, сви који су вакцинисани и ревакцинисани, они који имају негативан пи-си-ар тест не старији од 72 часа, као и брзи антигенски тест не старији од 24 часа, те млађи од 18 година", навео је Вранић.

Он је рекао да је на дозвољених 9.300 навијача ФК "Сарајева" Министарство здравства обезбиједило 1.500 бесплатних антигенских тестова којима ће се тестирати навијачи који не припадају нити једној од претходно набројаних категорија.

Вранић је навео да се сви посјетиоци на стадиону прије и током утакмице морају придржавати свих тренутно важећих мјера, међу којима је најважнија прописана физичка дистанца.

Он је појаснио да је за потребе одржавања међународне утакмице мостарског "Вележа", која је недавно одиграна на стадиону "Грбавица", тестирано 1.300 навијача брзим антигенским тестовима, које је обезбиједило Министарство здравства, као и да је тај број одређен на основу броја од 8.000 навијача којима је био дозвољено присуство на овој фудбалској утакмици.

Сутрашња утакмица ФК "Сарајева" и ФК "Милсами" биће одриграна на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе", у оквиру квалификација за УЕФА Европску лигу.