Aнонимуси најавили да ће срушити цијели интернет

Хакерска група “Анонимуси“ најавила је досад највећу операцију у оквиру пројекта “Операција глобално замрачење“ – и то рушење читавог интернета 31. марта. У оквиру интерне комуникације “Анонимуса“ на сајту “Пастебин“ објављено је и да ће хакери 31. марта напасти и срушити 13 главних ДНС сервера, што би у принципу значило рушење интернета јер се преко […]

недеља, 19 фебруара, 2012 / 13:43

Хакерска група “Анонимуси“ најавила је досад највећу операцију у оквиру пројекта “Операција глобално замрачење“ – и то рушење читавог интернета 31. марта.

У оквиру интерне комуникације “Анонимуса“ на сајту “Пастебин“ објављено је и да ће хакери 31. марта напасти и срушити 13 главних ДНС сервера, што би у принципу значило рушење интернета јер се преко њих имена домена претварају у ИП адресе.

"Као знак протеста против америчког закона "Стоп онлајн пиратским актима" (СОПА), Вол стрита, наших неодговорних вођа и банкара, који изгладњују свијет због својих грамзивих потреба или чистог садизма, 31. марта `Анонимуси` ће срушити интернет", истакли су “Анонимуси“ у својој изјави.

Они су нагласили да немају намјеру да убију интернет, него да га “само привремено сруше и ударе тамо гдје највише боли“, преносе медији.

"То би могло потрајати један сат, али можда и више, можда чак неколико дана. Што год се догодило, биће глобално и остаће запамћено", истакли су “Анонимуси“.

Роб Грејем из безбједносне консултантске фирме “Ерата секјурити“ сматра да план “Анонимуса“ неће функционисати.

Он је на свом блогу навео да хакери планирају користити технику звану “Рефлективе ДНС амплификејшн" како би сервере преплавили лажним захтјевима с нижих ДНС-ових сервера. Проблем је у томе што сваки од 13 ДНС рут сервера користи различите протоколе и оно што ће одговарати за једног не мора и за осталих 12.

Форбсов аналитичар Анди Гринберг истакао је да је највјеројатније ријеч о новој медијској акцији “Анонимуса“, који су свјесно напад најавили шест седмица унапријед да би изазвали панику. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *