Ања Петровић Шпирићу: Заштитите прославу Дана Републике у Сарајеву

"Више пута смо рекли и сада понављам – Српска се брани у Сарајеву. Заштитом права Срба у заједничким институцијама штити се и достојанство Републике. Зато је лоша порука да треба сами да се изборе за своја права, занемарени од политичких представника Српске који врше власт заједно са онима који им та права ускраћују", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић поводом изјаве Николе Шпирића везано за забрану празновања 9. јануара запосленима у појединим БХ институцијама.

среда, 5 фебруара, 2020 / 17:43

Она је додала да је најлакше је позвати Србе запослене у заједничким институцијама да крену у често дуготрајне и неизвјесне судске процесе, што може и бити крајње рјешење, али због којег би врло вјероватно наишли на шиканирања и одмазду од стране надређених који не признају Дан Републике.

"Нико нема право да им брани да празнују свој Дан Републике, али је исто тако дужност представника Републике Српске који су у власти на нивоу БиХ да те људе заштите умјесто што их упућују на судове", рекла је Петровић.

"Позивамо господина Шпирића да утиче прво на предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију, али и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, те друге из своје политичке опције који обављају неке од најзначајнијих функција у Сарајеву, да својом политичком позицијом заштите права Срба у заједничким институцијама", рекла је Петровић, преносећи ставове ПДП-а.