Ања Петровић: Реакција СНСД на истраживање Демостата, требало би бити саопштавање извора њиховог

Након реакције Радована Ковачевића, портпарола СНСД-а, испровоциране објавом резултата истраживања о подршци кандидатима за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, огласила се Ања Петровић, портпарол Партије демократског прогреса.

четвртак, септембар 13, 2018 / 11:02

„Радован Ковачевић, дојучерашњи блиски сарадник Златка Лагумџије и поносни члан СДП-а, а данас лице и наличје СНСД-а, посљедња је особа која би некоме требало да говори о кредибилитету. Једино што би требало да каже јесте ко су аутори истраживања на које се СНСД упорно позивао у претходним мјесецима, покушавајући да разувјери и јавност и сопствено чланство да је њихов крах на предстојећим изборима неминован. Ми смо своје изнијели јавно и транспарентно, јер нити желимо да обмањујемо народ, нити имамо шта да кријемо. Нека и Ковачевић учини исто или се повуче из  дискусије о истраживањима, ако не и свих осталих, јер је једнако конкретан и смислен и кад се обраћа на друге теме“, поручила је Петровићева.

Ања Петровић је нагласила да је реакција СНСД-а сасвим очекивана и предвидива.

„Сасвим је разумљиво да је јавно суочавање са изгледним поразом нешто што је погодило СНСД. Иако су они сами већ дуже вријеме свјесни подршке коју у народу имају странке и кандидати Савеза за побједу, па и многи њихови чланови, чак и високо позиционирани, већ увелико праве излазне стратегије, упорно су се трудили да у јавности створе лажну слику. Прво потпуно и потписано истраживање је разотркило да је цар заиста го и било је очекивано да ће га СНСД покушати оспорити, при томе, наравно, не износећи ниједан конкретан аргумент. На њихову жалост, и ова њихова реакција је, као и многе претходне, била потпуно предвидива и већ виђена“, закључила је.

Подсјећамо, истраживање београдске агенције „Демостат“, које је обавио истраживачки тим на челу са социологом Срећком Михаиловићем, утврдило је да Вукота Говедарица има 7% предности у односу на Жељку Цвијановић у трци за предсједника Републике Српске, док Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ подржава 9% више грађана него Милорада Додика.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *