Ања Петровић: Крајње је вријеме да СНСД престане посматрати народ као социјални случај

Портпарол ПДП Ања Петровић каже да је крајње вријеме да представници владајуће странке, који фигурирају и на највишим функцијама у Републици Српској, народ престану да гледају као социјални случај.

понедељак, 3 маја, 2021 / 20:17

"У вријеме када се протежу непрегледни редови испред јавних кухиња у Републици Српској, грађани узалуд чекају вакцине, а болесни лијече СМС порукама, јер је здравство на апаратима, безобзирни врх СНСД-а организује "Туцијаду” у Бањалуци са наградним фондом од 10.000 КМ. Не умањујући било чију потребу да се бави хуманитарним радом, ипак их треба подсјетити да су они и највиши функционери Републике Српске који очигледно ништа не чине да се социјални проблеми ријеше системски", рекла је Петровићева и додала:

"Нису пензионери провели радни вијек да би им данас неко давао 50 или 80 КМ од новца којим су и њих задужили. Провели су радни вијек градећи ово друштво и да би позне године проводили безбрижно и достојанствено. То није случај, а безобзирни милионери из Комитета мисле да су завршили свој посао неком једнократном помоћи. О борцима, који су крварили за ову земљу, да не причамо. Људима треба сигурност, финансијска и свака друга, а не одмјеравање снага са Милорадом Додиком у туцању јаја, да би добили новчану награду. О непоштовању традиције и вјере, сувишно је говорити".

Она каже да СНСД поново дрско показује да не маре истински за социјално угрожене, али ни мјере забране окупљања у вријеме пандемије корона вируса и друге епидемиолошке препоруке, док полицију злоупотребљавају шаљући позиве на саслушања политичким конкурентима.

"Иако се у СНСД-у покушавају вратити на стари опробани начин преваре грађана испод шатора и поткупљивањем, овај пут им ни ‘Туцијаде’ неће помоћи да би се одржали на власти и отимали од народа, јер грађани већ јако добро знају којим бојама су све префарбани. Дугогодишње ударање народа у здрав разум, завршиће као и СНСД-ова ‘Туцијада’ – поразом Милорада Додика", закључује Петровићева.