Андрија Мандић захтијева прелазну владу без Ђукановића

Демократски фронт /ДФ/ захтијева да буде формирана прелазна влада Црне Горе без садашњег премијера Мила Ђукановића и предсједника парламентарних партија, поручио је са вечерашњег протеста ДФ-а у Подгорици један од лидера овог опозиционог савеза Андрија Мандић и позвао остатак опозиције да им се придружи. "Тражимо да буде оборена Влада Мила Ђукановића", рекао је Мандић и […]

недеља, 28 фебруара, 2016 / 07:07

Демократски фронт /ДФ/ захтијева да буде формирана прелазна влада Црне Горе без садашњег премијера Мила Ђукановића и предсједника парламентарних партија, поручио је са вечерашњег протеста ДФ-а у Подгорици један од лидера овог опозиционог савеза Андрија Мандић и позвао остатак опозиције да им се придружи.

"Тражимо да буде оборена Влада Мила Ђукановића", рекао је Мандић и додао да је власт вјеровала да може угасити протесте, али се преварила.

Он је навео да се прије неколико сати вратио из Москве која је, како је оцијенио, "најважнија међународна адреса" Црне Горе.

"Једино је ова Влада градила непријатељске односе са Русијом, а ми то не желимо. Задовољан сам како је предсједник руске Думе Сергеј Наришкин примио наше поруке и како је Небојша Медојевић представио наше циљеве политичарима из западних земаља", рекао је Мандић.

Члан Предсједништва ДФ-а Бранко Радуловић честитао је окупљенима што већ пет мјесеци долазе на протесте. "Показали смо да Влада може пасти једино протестима и да се другачије не може доћи до слободних избора. Платформа коју ДФ нуди основа је демократије", тврди Радуловић.

Члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић нагласио је да је остатку опозиције мјесто испред парламента. "Желим да позовем амбасадора САД Маргарет Ен Уехара да дође и каже гдје ДФ гријеши када тражи фер и слободне изборе и да објасни зашто остатак опозиције није на протесту", рекао је Кнежевић.

Фукционер ДФ-а Јанко Вучинић позвао је званичнике ЕУ да помогну овом опозиционом савезу да сруши ДПС.

Вечерашњи протести, 30. у посљедњих пет мјесеци, протекли су без инцидената, уз јаке мјере обезбјеђења.0 КОМЕНТАРА